CA | ES

Single Blog Title

This is a single blog caption
4
set.

Augmenta la participació del pacient en el disseny de nous serveis i tecnologies en l’àmbit sanitari

Barcelona, 28 de juny de 2019.- La quarta edició de l’XPatient Barcelona Congress, l’esdeveniment que anticipa anualment les darreres iniciatives sobre l’experiència del pacient, ha rebut prop d’un centenar de propostes, un fet que “evidencia l’interès creixent que desperta l’apoderament i el rol del pacienten la innovació en matèria de salut”, amb exemples vinculats a la seva participació en el redisseny dels circuits assistencials i en la transformació digital en l’àmbit sanitari.

Així ho explica el director de la Unitat d’eHealth d’Eurecat, Felip Miralles, que assegura que, més enllà de la xifra, “hi ha una millora en la qualitat i en la maduresa dels projectes rebuts”, que aquest any estaran repartits en experiències i metodologies que milloren l’experiència del pacient i tecnologies innovadores de suport a l’autocura.

El congrés, que presentarà una vintena de les propostes més destacades, té com a objectiu detectar les millors iniciatives que s’estan duent a terme per posar noves idees a l’abast de cuidadors, associacions de pacients, personal sanitari i dels diferents actors implicats en l’assistència sanitària, per tal de millorar la qualitat de vida dels pacients i del seu entorn amb l’ajuda de la tecnologia i de la recerca i innovació.

“En aquesta quarta edició veurem projectes en els quals s’expliquen realitats estudiades en l’últim any i es fan valoracions basades en l’experiència i en dades objectives”, detalla Miralles.

El congrés, que se celebrarà el 17 i 18 de setembre a l’Hospital Clínic i al CaixaForum Barcelona, respectivament, abordarà també noves vies per afavorir que pacients i cuidadors juguin un paper central en l’establiment de procediments.

Segons explica el director del Programa d’Atenció a la Cronicitat de l’Hospital Clínic, el Dr. Joan Escarrabill, en relació amb la primera categoria de projectes seleccionats, destaca “la participació de pacients en les reordenacions dels espais físics i en el redisseny de circuits assistencials estretament relacionats amb les malalties cròniques complexes”.

“Cal treballar posant sempre el pacient al centre del sistema de salut, tant en l’avaluació de processos com de projectes i cal fer-ho de la mà dels professionals sanitaris i els gestors involucrats. La salut i el benestar és quelcom que afecta a tota la ciutadania i tots/es hem de responsabilitzar-nos”, afegeix la directora de Desenvolupament Corporatiu de la Fundació TIC Salut Social (FTSS), Sílvia Cufí.

L’XPatient Barcelona Congress és un esdeveniment organitzat pel centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio), l’Hospital Clínic de Barcelona i la Fundació TIC Salut Social, amb l’impuls de la comunitat de pràctica XPA Barcelona (Experiència del Pacient).

Podeu consultar el web del XPatient Barcelona Congress aquí

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de Tecnio), aplega l’experiència de més de 650 professionals que generen un volum d’ingressos de 51 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.500 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Tarragona, Amposta i Vila-seca, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 81 patents i 7 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

 

Més informació:

 

Montse Mascaró
Premsa | Direcció de Comunicació Corporativa

Eurecat

Tel. (+34) 932 381 400 | Mòbil: (+34) 630 425 169
C/e: premsa@eurecat.org | www.eurecat.org

xpabcncongress.com