CA | ES

Joan Fernando | HOSPITAL CLÍNIC DE BARCELONA

Gestor de projectes internacionals d’innovació en l’àmbit de la salut

Joan Fernando | HOSPITAL CLÍNIC DE BARCELONA

Gestor de projectes internacionals d’innovació en l’àmbit de la salut
@jotaefape

Biografia

Joan Fernando és actualment part de l’equip del Programa d’Experiència de Pacient de l’Hospital Clínic, on es dedica a gestionar, explorar i sol·licitar projectes competitius dedicats a mesurar i millorar les experiències de pacient i la participació pública en la creació i millora de serveis d’atenció d’alt valor.
Durant els últims 2 anys també ha estat col·laborant a l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) gestionant projectes internacionals finançats per EITHealth CALMA (www.aulacalma.com); un programa educatiu per capacitar els que pateixen dispnea per millorar l’autocontrol de la malaltia i CRISH; un curs de cocreació dirigit a totes les parts interessades de la salut. Anteriorment, com a cap de projectes de comunicació mèdica (BCNscience, S.L) va crear i revisar continguts de projectes de comunicació relacionats amb la salut per a empreses farmacèutiques líders en el sector. Anteriorment, també va col·laborar en el disseny i redacció de protocols clínics, SAP, CRF i CSR per a estudis clínics (Syntax For Science, S.L. (CRO)). En l’àmbit formatiu, és llicenciat en Biologia (Universitat de Barcelona; UB), té una diplomatura de postgrau en Economia de la Salut (UPF – School of Management), així com un màster i un doctorat en biomedicina (UB).

[PONÈNCIA COMPARTIDA] ‘XPAQ: Avaluació digital de l’experiència de professionals i pacients per completar la definició de valor d’un servei.’

El projecte XPAQ neix de l’estreta col·laboració entre l’Espai d’Intercanvi d’Experiències (Hospital Clínic) i l’empresa OnSanity (UPC); experts en vincular la tecnologia digital en l’àmbit de la intel·ligència col·lectiva amb projectes d’innovació i recerca a través d’una aproximació multidisciplinària. El projecte té l’objectiu de mesurar, a través d’una eina d’avaluació digital, les experiències dels pacients que puguin definir el valor i qualitat d’un servei hospitalari. En aquest cas, es van avaluar paràmetres relacionats amb el servei prestat per l’Institut Clínic de Nefrologia i Urologia (ICNU), contrastant i ponderant les perspectives de pacients i professionals. Els objectius generals del projecte van ser: 1. Validar l’eina d’autoavaluació, 2. Contrastar la perspectiva de la pròpia pràctica del professional amb la pràctica que es fa a la Institució on treballa, i 3. Contrastar l’autoavaluació del professional amb la perspectiva del pacient.

 

All session by Joan Fernando | HOSPITAL CLÍNIC DE BARCELONA

xpabcncongress.com