CA | ES

Single Blog Title

This is a single blog caption
18
jul.

Barcelona acollirà un congrés sobre el canvi de model assistencial centrat en el pacient

L’XPatient Barcelona Congress presentarà les darreres iniciatives al voltant de l’experiència del pacient.
Segons els experts, l’experiència del pacient és el tercer pilar que defineix la qualitat assistencial, juntament amb la seguretat i l’efectivitat.

Barcelona, 18 de juliol de 2017.- Barcelona acollirà el proper 14 de setembre el congrés XPatient Barcelona Congress, amb la finalitat d’afavorir la transició cap un nou model assistencial centrat en el pacient com a element prioritari, a partir d’iniciatives i de bones pràctiques susceptibles d’implementació en tots els àmbits assistencials per millorar els resultats clínics.

El congrés està organitzat conjuntament pel centre tecnològic Eurecat, l’Hospital Clínic i la Fundació TicSalut, i professionals de la comunitat de pràctica XPA-Experiència del pacient amb l’objectiu de “posar en valor l’experiència del pacient com a palanca de canvi per millorar la manera de prestar els serveis sanitaris”, amb la finalitat de “millorar la qualitat i eficàcia de l’atenció sanitària”, destaca el director de la Unitat d’eHealth d’Eurecat, Felip Miralles.

Segons assenyala, això és possible gràcies a un “progrés exponencial de la tecnologia i la biologia cap a la medicina personalitzada”, uns avenços que faciliten la “participació i col·laboració entre els diferents actors assistencials”, com el pacient i el cuidador, que poden “prendre decisions més informades sobre el diagnòstic i el tractament”.

En aquest sentit, “hi ha una preocupació creixent per mesurar l’experiència del pacient”, segons destaca el doctor Joan Escarrabill, director del Programa d’Atenció a la Cronicitat de l’Hospital Clínic.

El facultatiu remarca “la importància de centrar els esforços en augmentar el valor del procés assistencial des de la perspectiva del pacient”, cosa que inclou “fer una avaluació de tot el procés clínic, no només de procediments concrets, com una visita o una operació”. Escarrabill coincideix en què la tecnologia “pot ajudar a mesurar l’experiència del pacient” i identificar “els punts dolorosos” d’un procés clínic, com els temps d’espera o la informació que reben els pacients i proposar “solucions per millorar l’atenció”.

Per a Tino Martí, gestor de projectes internacionals a la Fundació TicSalut, el congrés XPatient és “un punt de trobada especialitzat en l’experiència del pacient a la comunitat sanitària” i ofereix claus sobre “l’avaluació, el disseny i la tecnologia que s’està desenvolupant en els centres sanitaris en l’àmbit de l’experiència del pacient”.

Tant el doctor Escarrabill com Martí i Felip Miralles intervindran en el congrés, que comptarà també amb l’investigador de la Universitat Politècnica de Catalunya Josep Maria Monguet, especialitzat en innovació en matèria de salut; i la doctora Helen Ward, directora del Imperial Patient Experience Research Centre (PERC) del Regne Unit, entre altres experts.

L’XPatient Barcelona Congress presentarà els avenços duts a terme durant el darrer any per part la Comunitat de pràctica XPatient Barcelona, integrada per professionals de l’Hospital Clínic, l’Hospital de Sant Joan de Déu, el Consorci Hospitalari de Vic, la Universitat de Vic, l’Hospital Arnau de Vilanova, ISGlobal, AQuAS, TicSalut i el centre tecnològic Eurecat, que promouen activitats per compartir coneixements i habilitats relacionades amb l’experiència del pacient.

En conjunt, el programa tractarà sobre experiències entorn la cocreació amb pacients i sobre procediments participatius on l’usuari és l’actor principal, l’estat de l’art i tendències en l’avaluació de l’experiència del pacient i experiències entorn l’apoderament del pacient i del cuidador.

Les experiències innovadores xpatient i entorn la tecnologia al servei del pacient són altres de les temàtiques de la present edició, que s’ocuparà també de la tecnologia al servei del pacient i de les eines interactives per donar suport a l’autocura.

L’esdeveniment s’adreça a pacients, cuidadors i familiars, associacions de pacients i entitats del tercer sector dedicades a l’atenció del pacient, entitats de recerca aplicada al sector assistencial, administracions públiques i entitats privades amb capacitat de decisió sobre l’adopció de noves solucions i pràctiques que millorin la qualitat assistencial del pacient i empreses de serveis i empreses de tecnologies amb solucions per a la millora de la qualitat assistencial.

Leave a Reply

xpabcncongress.com