CA | ES

NOTA DE PREMSA

18 d'abril, Dia Europeu dels Drets dels Pacients
18
abr.

Augmenta el nombre de projectes d’innovació en salut que incorporen l’opinió dels pacients

18 d’abril, Dia Europeu dels Drets dels Pacients

  • La qualitat de la comunicació, la personalització i la telemedicina incideixen en una millor atenció del pacient, segons el centre tecnològic Eurecat.

  • Barcelona acollirà el proper 18 de setembre el congrés XPatient Barcelona Congress, que abordarà els avenços al voltant de l’experiència del pacient.

Barcelona, 18 d’abril de 2019.- La incorporació de mètodes i de mètriques per avaluar l’experiència del pacient en els projectes d’innovació en matèria de salut “és una tendència que s’ha anat consolidant en els últims anys” i el seu impacte “incidirà, a curt termini, en la qualitat del servei i en la personalització de l’atenció que reben els usuaris”.

Així ho exposa el director de la Unitat d’eHealth del centre tecnològic Eurecat, Felip Miralles, que apunta a “la qualitat de la comunicació, a la personalització i a la telemedicina com a factors que reverteixen en una millor atenció dels malalts i dels seus cuidadors”.

Segons Miralles, “la transformació digital està aportant noves innovacions tecnològiques lligades al núvol, al mòbil, a la intel·ligència artificial i a l’anàlisi massiva de dades que permeten que els pacients puguin augmentar la quantitat i la qualitat de les comunicacions amb el personal sanitari”.

D’acord amb el doctor Joan Escarrabill, director del Programa d’Atenció a la Cronicitat de l’Hospital Clínic, “la participació del pacient, més enllà de la visita cara a cara, crea espais d’interacció que permeten identificar amb més facilitat les necessitats no cobertes, que orienten les accions de millora de la qualitat”.

Per a Escarrabill, “hi ha evidències sòlides que mostren que s’obtenen bons resultats clínics promovent la informació, l’educació terapèutica, l’avaluació de l’experiència del pacient i la participació”.

Amb la finalitat d’incidir en aquest objectiu, Barcelona acollirà el proper 18 de setembre la quarta edició del XPatient Barcelona Congress, que se centrarà en l’empoderament del pacient i del cuidador per avaluar i millorar les seves experiències i en la tecnologia com a eina per donar suport a la pròpia cura, entre altres aspectes.

Organitzat pel centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) i l’Hospital Clínic i impulsat per la comunitat XPA Barcelona (Experiència del Pacient), el congrés abordarà també noves vies per afavorir que pacients i cuidadors juguin un paper central en l’establiment de procediments.

Podeu consultar el web del XPatient Barcelona Congress aquí

Podeu ampliar la informació o sol·licitar entrevistes al Gabinet de Premsa d’Eurecat a l’email premsa@eurecat.org o al mòbil 630 425 169.

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de Tecnio), aplega l’experiència de més de 650 professionals que generen un volum d’ingressos de 51 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.500 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Tarragona, Amposta i Vila-seca, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 81 patents i 7 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

 

Més informació:

 

Montse Mascaró
Premsa | Direcció de Comunicació Corporativa

Eurecat

 

xpabcncongress.com