CA | ES

M. Carme Ferrer | Fundació Privada Hospital Asil de Granollers

Cap d’Atenció a l’Usuari

M. Carme Ferrer | Fundació Privada Hospital Asil de Granollers

Cap d’Atenció a l’Usuari
@hggranollers

Biography

La M. Carme Ferrer Badia és llicenciada en Periodisme (UAB), i Diplomada en Tècnic en Empreses i Activitats Turístiques (Universitat de Girona).

Actualment, treballa com a cap d’Atenció a l’Usuari de l’Hospital General de Granollers. Es tracta d’una àrea de nova creació, que té com a objectiu donar una veu efectiva a l’usuari i pacient, dins la institució, al temps que incidir en la millora de la comunicació entre Hospital i el seu usuari/pacient. Entres les accions que està duent a terme, destaca el projecte d’Experiència Pacient, que té com a objectiu “transformar l’Hospital per tal d’adaptar-lo a les necessitats dels ciutadans del Vallès Oriental”. Aquest projecte, ha esdevingut un objectiu estrella pels propers 4 anys, d’acord amb el nou Pla Estratègic de l’Hospital.

A part del sector sanitari, ha treballat com a responsable de Comunicació de l’Associació Espanyola del Gas, Sedigas; directora de Comunicació i Comercial de l’estació d’esquí de La Molina, i és funcionària de la Generalitat de Catalunya. El fil de la seva carrera professional ha estat posicionar la comunicació com a una eina global, al servei de la institució, per donar valor al producte/servei.

PONÈNCIA:“L’hospital sense cues”

El projecte “Hospital sense cues” té com a objectiu evitar temps d’espera innecessaris al pacient de Consultes Externes davant del taulell, per tal de concertar les futures visites i proves prescrites pel/per la metgessa. De manera telemàtica, el metge planifica les futures assistències i, des de l’àrea administrativa, es citen en funció del canal  de comunicació escollit pel pacient: APP, correu electrònic, SMS o carta. Actualment, tenim els taulells lliures de cues i a disposició d’aquells pacients que requereixen un servei més qualificat.

Així mateix, una vegada assentat “L’Hospital sense cues”, estem dirigint els nostres esforços a comunicar més i millor amb l’usuari. Actualment, el 85% de la població entre 16 i 65 anys es comunica a través de les xarxes socials. Per això, creiem que la millor manera per contactar amb els nostres pacients és a través d’aquesta via. Així doncs, estem promovent altes a la nostra APP, que ofereix informació actualitzada sobre cites a l’àrea ambulatòria de l’Hospital, al temps que dóna la possibilitat de demanar canvis de citació. També, facilita informació sobre els temps d’espera als Serveis d’Urgències i s’estan promovent eines de seguiment assistencials, en forma de prova pilot, entre personal metge i pacient.

 

All session by M. Carme Ferrer | Fundació Privada Hospital Asil de Granollers

EXPERIÈNCIES INNOVADORES XPATIENT

15:30 - 16:50h
Auditori CaixaForum
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!