CA | ES

Single Blog Title

This is a single blog caption
13
Jul

El congreso XPatient Barcelona Congress abordará los aprendizajes de pacientes y profesionales durante la crisis sanitaria de la Covid-19

  • L’XPatient Barcelona Congress analitzarà les noves solucions tecnològiques que incideixen en la millora de l’experiència del pacient i faciliten l’atenció continuada.
  • L’esdeveniment, organitzat per Eurecat, l’Hospital Clínic de Barcelona i la Fundació TIC Salut Social, amb l’impuls de la comunitat de pràctica XPA Barcelona, se celebrarà el 29 i 30 de setembre en format virtual.

Barcelona, 10 de juliol de 2020.- La cinquena edició del congrés XPatient Barcelona Congress, que se celebrarà el 29 i 30 de setembre en format virtual, abordarà noves solucions tecnològiques i casos d’èxit que incideixen en la millora de l’experiència del pacient i posarà en valor els aprenentatges de malalts i professionals durant la crisi sanitària de la Covid-19.

La crisi sanitària causada pel coronavirus ha accelerat la digitalització de la salut, un fet que afavoreix “un pacient expert i empoderat amb atenció continuada i uns metges capaços de prendre decisions més informades i precises, disminuint el temps dedicat a tasques rutinàries i desplaçaments”, segons apunta el director de la Unitat d’eHealth d’Eurecat, Felip Miralles.

Des del punt de vista de l’experiència del pacient, “veiem que amb l’ús d’aquestes tecnologies se sent més acompanyat i afavoreix que el contacte amb el sistema de salut i amb els professionals augmenti”, remarca Miralles.

D’acord amb el director del Programa d’Atenció a la Cronicitat de l’Hospital Clínic, el doctor Joan Escarrabill, “durant aquestes setmanes s’ha produït en fet inèdit com el del confinament de tota la societat durant un període de temps molt llarg. Les experiències de pacients són molt importants per aprendre de quina manera podem mitigar l’impacte d’aquestes situacions. La primera lliçó és no fer suposicions”.

“Posar el pacient al centre de l’assistència ens obliga a valorar també la situació de risc tecnològic i com aquest afecta els serveis no presencials que oferim. Trobades com l’XPatient obren les portes a nous projectes que hem de ser capaços de desenvolupar de manera sostenible, equitativa i de qualitat. Alhora que posem el punt de mira en que ho facin respectant la seguretat i privacitat del pacient”, afirma el director de la Fundació TIC Salut Social, Josuè Sallent.

Oberta la crida a la participació d’iniciatives innovadores

El congrés ha obert una crida a la participació, que estarà disponible fins al proper 17 de juliol, per detectar iniciatives innovadores que contribueixin a la millora de l’experiència del pacient i del cuidador. Els projectes seleccionats, que es poden presentar en un formulari al web de l’esdeveniment, participaran en el congrés en format de ponències i taules de debat en la jornada del 30 de setembre.

L’XPatient Barcelona Congress és un esdeveniment organitzat pel centre tecnològic Eurecat, l’Hospital Clínic de Barcelona i la Fundació TIC Salut Social, amb l’impuls de la comunitat de pràctica XPA Barcelona (Experiència del Pacient).

Podeu ampliar la informació o sol·licitar entrevistes al Gabinet de Premsa d’Eurecat a l’email premsa@eurecat.org o al mòbil 630 425 169.

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya, aplega l’experiència de més de 650 professionals que generen un volum d’ingressos de 50 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.600 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Tarragona, Amposta i Vila-seca, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 88 patents i 7 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

Més informació:

Montse Mascaró
Premsa | Direcció de Comunicació Corporativa

Eurecat

Tel. (+34) 932 381 400 | Mòbil: (+34) 630 425 169
C/e: premsa@eurecat.org | www.eurecat.org

xpabcncongress.com