CA | ES

Sílvia Millat | GERÈNCIA TERRITORIAL METROPOLITANA SUD

Cap de la Unitat d’Atenció a la Ciutadania i Participació

Sílvia Millat | GERÈNCIA TERRITORIAL METROPOLITANA SUD

Cap de la Unitat d’Atenció a la Ciutadania i Participació

Biografia

La Sra. Sílvia Millat Servent és l’actual cap d’Atenció a la Ciutadania i Participació de l’Hospital Universitari de Bellvitge. Forma part de la Sociedad Española de Atención al Usuario de la Sanidad (SEAUS). Llicenciada en Història de l’Art per la UB i Màster en Gestió Cultural per la UOC, ha realitzat cursos de formació en LEAN (Instituto Lean Management) i en Experiència de Pacient.

[PONÈNCIA] ‘Guia per al desenvolupament i implementació de l’experiència del pacient en una organització sanitària integrada d’abast territorial. Tres casos pràctics’

La incorporació de l’experiència del pacient en les organitzacions, i el canvi de la cultura de l’organització que això comporta, ha de comptar de forma imprescindible amb la participació dels professionals com a impulsors del canvi. En el cas de la Gerència Territorial Metropolitana Sud de l’Institut Català de la Salut, hem dissenyat un projecte orientat a formar els impulsors de l’experiència del pacient al territori, amb professionals que ocupen llocs clau en les organitzacions de cadascun dels diferents dispositius territorials, que seran els agents del canvi a l’hora d’estendre aquesta nova cultura en tot el territori.

S’ha estructurat la formació en 3 fases: una primera fase general i estratègica dirigida a directius i comandaments intermedis; una segona fase que ha estat un curs de formació de formadors; i una tercera fase destinada als membres del grup impulsor que tenia com a objectiu posar en marxa un cas pràctic amb pacients reals.

Es tracta d’impulsar una metodologia d’implantació en una organització sanitària integral, orientada a la millora dels processos transversals d’atenció amb equips multidisciplinaris d’abast territorial, i amb l’objectiu d’incorporar altres agents de salut comunitària.

xpabcncongress.com