CA | ES

Ricard Gavaldà | AMALFI ANALYTICS

CEO i director científic

Ricard Gavaldà | AMALFI ANALYTICS

CEO i director científic
@AnalyticsAmalfi

Biografia

Ricard Gavaldà és catedràtic del Dept. de Computació de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), a Barcelona, ​​ara en excedència. La seva investigació en els últims 20 anys ha tractat d’aspectes algorítmics i aplicats de l’aprenentatge computacional (“Machine Learning”). Ha publicat més de 100 articles en revistes i congressos internacionals. Pel que fa a aplicacions, té un interès especial en l’ús de la ciència de dades per al bé comú.

Des de 2014 es concentra en l’anàlisi de dades de sistema sanitari. Aquest interès el porta a fundar la startup Amalfi Analytics el 2017, amb la Dra. Julianna Ribera. Amalfi crea plataformes analítiques avançades que ajuden els gestors del sistema de salut a millorar la qualitat assistencial optimitzant l’aprofitament dels recursos disponibles. La seva missió és que el sistema sigui més eficient, just i sostenible.

[PONÈNCIA] “Machine Learning” per a un sistema sanitari eficient i sostenible’

Els sistemes de salut ja recullen grans quantitats de dades, tant clíniques com de la seva activitat. Es parla molt de la IA per a millorar el diagnòstic i tractament pacient a pacient. Aquí parlarem d’un altre tipus d’aplicacions: l’ús de les dades d’activitat assistencial per a la millora de la gestió clínica. Les dades permeten organitzar millor els recursos disponibles, gairebé sempre insuficients, i així mantenir o millorar l’atenció als pacients.

xpabcncongress.com