CA | ES

Olga Mas | CONSORCI D’ATENCIÓ PRIMÀRIA DE SALUT DE L’EIXAMPLE (CAPSBE)

Metgessa de Família i Comunitària del CAP Comte Borrell

Olga Mas | CONSORCI D’ATENCIÓ PRIMÀRIA DE SALUT DE L’EIXAMPLE (CAPSBE)

Metgessa de Família i Comunitària del CAP Comte Borrell

Biografia

La Dra Olga Mas es va graduar a la Universitat de Girona el 2014 i es va especialitzar a la unitat docent de Clínic-Maternitat de Barcelona el 2020. Actualment treballa com a metgessa de família i és membre de l’equip de comunitària del CAP Comte Borrell que forma part del Consorci d’Atenció Primària de Salut de l’Eixample (CAPSBE). També treballa com a metgessa assistent especialista d’Urgències a l’Hospital Clínic de Barcelona. El 2020 va ser becada amb el Premi extraordinari d’innovació en recerca de la Unitat docent del Clínic-Maternitat i es troba desenvolupant el projecte: INTeRACT. INTroducing bidirectionality to the community: salutogenic participatory Research ACTion in caregivers. Té experiència prèvia amb activitats comunitàries durant el 2014 i el 2014 va estar coordinant el projecte: Puja en salut, intervenció comunitària per a la promició d’hàbits saludables en la població gitana a la província de Girona, desenvolupat al Cap de Santa Clara de Girona.

[PONÈNCIA]  ‘INTeRACT. INTroducing bidirectionality to the community: salutogenic participatory Research ACTion in caregivers’

El projecte INTerACT està enfocat en establir vies de comunicació eficients entre els cuidadors i cuidadores informals del nostre barri i els professionals sanitaris dels centres de salut, amb la finalitat de poder explorar quina és la seva realitat i acordar accions de millora basades en la seva perspectiva. Hem utilitzat mètodes d’investigació participativa en salut com el fotoveu i els grups focals que s’han realitzat de manera telemàtica i presencial. Durant el procés hem parlat sobre quines problemàtiques els cuidadors/es s’enfronten diàriament per poder garantir les cures dels seus familiars i quins recursos utilitzen per poder fer-les front.

xpabcncongress.com