CA | ES

Lucinda Cash-Gibson | VALL D’HEBRON INSTITUT DE RECERCA (VHIR)

Scientific Project Manager- EU-PEARL

Lucinda Cash-Gibson | VALL D’HEBRON INSTITUT DE RECERCA (VHIR)

Scientific Project Manager- EU-PEARL

Biografia

Lucinda Cash-Gibson, BSc, MSc, MRes, PhD, és la Scientific Project Manager del projecte EU-PEARL al Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), Barcelona. També és investigadora col·laborativa a la Universitat Pompeu Fabra, Barcelona.

[PONÈNCIA COMPARTIDA] ‘The EU Patient-cEntric clinicAl tRial pLatforms (EU-PEARL) project’

En els últims anys s’han proposat dissenys d’assaigs clínics innovadors, que tenen el potencial de revolucionar la investigació clínica. Mentre que els assaigs clínics clàssics avaluen principalment només un fàrmac – o un petit nombre de fàrmacs – en investigació, els assajos de plataforma incorporen múltiples intervencions sota un protocol mestre compartit per permetre l’avaluació perpètua de múltiples tractaments per a una malaltia. Els assajos de plataforma s’han utilitzat principalment per avaluar teràpies contra el càncer, però també recentment per COVID-19.

El projecte EU-PEARL (EU-PEARL) (2019-2023) és una col·laboració de múltiples institucions interessades, multisectorial i multidisciplinari, finançada per la iniciativa conjunta Innovative Medicines Initiative 2, que compta amb el suport del programa de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea i de la Federació Europea d’Associacions i Indústries Farmacèutiques (EFPIA).

EU-PEARL té com a objectiu donar suport a la transformació de l’enfocament d’assaig clàssic cap a una plataforma d’investigació integrada per múltiples fàrmacs i col·laborativa entre empreses. Aquesta plataforma està destinada a permetre que els assaigs clínics futurs siguin més adaptables, centrats en els pacients pel que fa a disseny i resultats, eficients i rendibles, el que probablement conduirà a una major accessibilitat a medicaments assequibles i abordarà les necessitats de salut no cobertes.

Altres webs de referència: https://eu-pearl.eu/

xpabcncongress.com