CA | ES

Judit Giró | THE BLUE BOX

Cofundadora i CEO

Judit Giró | THE BLUE BOX

Cofundadora i CEO
@TheBlueBox_ai

Biografia

El 2014, la Judit va començar el seu grau en Enginyeria Biomèdica a la Universitat de Barcelona, on va conèixer un gos que olorava l’alè dels pacients i bordava si tenien càncer de pulmó. Llavors va pensar que “si la biologia té una manera de fer-ho, els enginyers també podríem construir un dispositiu basat en aquest principi”. Així va començar el seu treball final de grau. Tanmateix, va tenir clar l’objectiu de la seva carrera: volia fer servir l’enginyeria per a imitar el nas d’un gos mitjançant un microprocessador Arduino i un parell de sensors, la qual cosa permetria traslladar l’escorça cerebral d’un gos a una peça de codi Python, basat en intel·ligència artificial (IA).

Califòrnia semblava el lloc idoni per fer-ho, així que va anar-hi a viure i a fer el màster Embedded Cyber-Physical Systems a la Universitat de Califòrnia Irvine… on va conèixer el Billy, un informàtic teòric de Taiwan! Els dos junts van construir una Blue Box que va aconseguir classificar correctament el 95% de mostres de càncer de mama metastàtic que la Judit havia recollit a Barcelona. Actualment, aquesta tecnologia s’ha convertit en la startup The Blue Box, amb seus a Barcelona i Califòrnia, i, en futur proper, en un dispositiu mèdic.

[PONÈNCIA] ‘Si els gossos poden olorar el càncer… per què nosaltres no?’

La Judit presentarà el seu projecte The Blue Box, un dispositiu mèdic, dissenyat arran del sistema olfactiu i les neurones olfactives d’un gos. Actualment en desenvolupament, i basat en la IA, permetrà diagnosticar càncer de mama a les llars, d’una manera no invasiva, no irradiant, econòmica, específica i fàcil de fer servir… Només introduint una mostra d’orina a una BOX!

Així, The Blue Box es va crear per a reivindicar la necessitat de proveir una millor atenció mèdica a totes les dones del món. D’aquesta manera, pretenem crear un canvi en la manera que nosaltres, com a societat, lluitem contra el càncer de mama.

xpabcncongress.com