CA | ES

Jordi Cabau | GRUPO SALTÓ

CTO | Innovació

Jordi Cabau | GRUPO SALTÓ

CTO | Innovació
@GrupoSalto

Biografia

El Sr. Jordi Cabau és Enginyer en Electrònica i Màster en Gestió de Tecnologies de la Informació per la Universitat Ramon Llull. Té formació en Indústria d’Internet de les coses, adquirida a través d’un postgrau en Indústria 4.0, i especialitzacions en tecnologies de Machine Learning. Actualment, treballa com a Responsable de Tecnologia i Innovació a l’empresa GRUP SALTÓ, on estan desenvolupant el producte SOMCare, el qual té com a objectiu ajudar a la millora de la qualitat de vida de les persones grans que viuen soles a través d’una plataforma tecnològica i un robot social amb capacitat de connexió amb dispositius de salut.  Amb aquest projecte no només es persegueix millorar la capacitat d’assistència social a través de l’automatització de tasques sinó buscar millores que ajudin al mateix professional i al conjunt del servei en la seva activitat diària. GRUP SALTÓ és membre del Barcelona Health Hub, on tenen exposada la solució robòtica SOMCare. I també forma part del Clúster de Salut Mental de Catalunya, on recentment en Jordi Cabau va participar en la IV edició de la jornada Smart Technology Fòrum Salut 4.0 en una taula rodona sobre “Salut 4.0: Hospitals, residencies i llars assistides”.

PONÈNCIA: «Solucions robòtiques per a la cura i assistència de persones grans o dependents».

Estem participant en el projecte del robot social ARI (Assistent Robòtic Intel·ligent) amb l’Ajuntament de Barcelona. És un projecte que va sorgir el 2019 en el marc de l’aliança 5G Barcelona i la convocatòria del repte ‘Com millorar la qualitat de vida de les persones grans mitjançant la tecnologia’, llançada per la fundació Mobile World Capital Barcelona (MWCapital). Des de Grup Saltó podem aportar experiència en la relació a la implementació de la tecnologia amb persones grans.

A banda, estem participant en altres projectes per tal de connectar dispositius de salut amb el robot per tal que es puguin automatitzar preses de dades, millora de la interacció a través de videoconferència amb la finalitat d’evitar desplaçaments innecessaris i poder tenir una interacció de forma fàcil amb els professionals. També estem veient una necessitat en l’apropament de l’entorn social i l’entorn sanitari, i a la vegada com l’ús d’un robot com una eina per als professionals i persones pot contribuir positivament. A la vegada veiem que aquest tipus de solucions poden ser de gran ajuda per a entorns més deslocalitzats, rurals on és difícil tenir una assistència diària.

 

All session by Jordi Cabau | GRUPO SALTÓ

xpabcncongress.com