Biografia
El Sr. Francesc Xavier Muñoz Pascual es va llicenciar en Química i es va doctorar en Química-Física per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), els anys 1986 i 1990, respectivament. Va realitzar una estada postdoctoral al Departament d’Enginyeria Biomèdica de la Facultat de Bioenginyeria de la Universitat de Twente (Països Baixos), treballant en el desenvolupament de transistors per a aplicacions en diagnòstic clínic.
El 1995 es va incorporar a l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM) del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) iniciant una etapa postdoctoral treballant en el disseny i desenvolupament tecnològic i caracterització de micro i nano-biosensors. A partir del 2001 va ser director del departament de Micro i NanoSistemes de l’IMB-CNM (CSIC), i des del 2005 és director del grup BioMEMs-TECNIO fins aquest 2022. Actualment, és el director científic de l’empresa Onalabs Inno-Hub SL dedicada al desenvolupament de dispositius mèdics per a la monitorització no-invasiva de biomarcadors digitals. Finalment, tot el treball científic es resumeix en una producció científica de més de 160 publicacions (més de 5.000 cites) a revistes internacionals. Ha codirigit 15 tesis doctorals i ha registrat més de 22 patents al llarg de la seva carrera), a banda de ser cofundador de 6 start-ups.
PONÈNCIA: «Seguiment remot del pacient»
L’envelliment de la població suposa una càrrega cada vegada major per a les institucions sanitàries a causa de les malalties cròniques induïdes per l’edat. Els hospitals poden quedar-se sense llits i estan ampliant les seves capacitats, desenvolupant unitats d’Hospital a casa (HAH). Els professionals sanitaris que treballen en aquestes unitats visiten als seus pacients per a avaluar el seu estat i proporcionar-los les cures necessàries. No obstant això, la majoria d’aquestes visites se centren en l’adquisició de dades biomètriques relacionades amb la progressió de la malaltia (pols, oxigenació, temperatura, etc.), utilitzant personal que pot ser millor empleat en escenaris més crítics en els quals s’ha de prestar atenció mèdica professional. En aquest treball, proposem un sistema mèdic de monitoratge biomètric per a unitats de salut pública. Aquest dispositiu, que mesurarà i analitzarà de manera contínua i remota paràmetres clau en l’avaluació i gestió dels pacients amb malalties infeccioses, de manera que es pugui identificar un deteriorament ràpid i assignar personal mèdic de manera eficient.
All session by Francesc Xavier Muñoz, PhD | ONALABS
[EXPERIÈNCIES I DEBAT] LA RESPOSTA EN TEMPS DE CRISI: L’HONESTEDAT
11:30 - 12:30 H
CONNEXIÓ EN STREAMING