CA | ES

Estefania Guzman | EUROPEAN PATIENTS’ FORUM

Project Communications Officer

Estefania Guzman | EUROPEAN PATIENTS’ FORUM

Project Communications Officer
@imi_eupearl | @eupatientsforum

Biografia

Estefania és la responsable de comunicacions de projectes en l’European Patients’ Forum, on està a càrrec de comunicar els desenvolupaments i resultats de projectes Horizon 2020 & IMI, i de gestionar la coordinació de contingut en les plataformes web. Anteriorment, ha treballat a la DG Research & Innovation de la Comissió Europea en activitats per promoure la integració de les ciències en els programes d’investigació Horizon. També ha treballat com a investigadora de polítiques de salut a Hannover Communications, una consultora. Estefania ha treballat anteriorment al Regne Unit, França, Bèlgica i els Països Baixos; té un Màster en Estudis de Salut Mental del Kings College London i una llicenciatura conjunta de Cognició i Relacions Internacionals a l’Amsterdam University College.

[PONÈNCIA COMPARTIDA] ‘The EU Patient-cEntric clinicAl tRial pLatforms (EU-PEARL) project’

En els últims anys s’han proposat dissenys d’assaigs clínics innovadors, que tenen el potencial de revolucionar la investigació clínica. Mentre que els assaigs clínics clàssics avaluen principalment només un fàrmac – o un petit nombre de fàrmacs – en investigació, els assajos de plataforma incorporen múltiples intervencions sota un protocol mestre compartit per permetre l’avaluació perpètua de múltiples tractaments per a una malaltia. Els assajos de plataforma s’han utilitzat principalment per avaluar teràpies contra el càncer, però també recentment per COVID-19.

El projecte EU-PEARL (EU-PEARL) (2019-2023) és una col·laboració de múltiples institucions interessades, multisectorial i multidisciplinari, finançada per la iniciativa conjunta Innovative Medicines Initiative 2, que compta amb el suport del programa de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea i de la Federació Europea d’Associacions i Indústries Farmacèutiques (EFPIA).

EU-PEARL té com a objectiu donar suport a la transformació de l’enfocament d’assaig clàssic cap a una plataforma d’investigació integrada per múltiples fàrmacs i col·laborativa entre empreses. Aquesta plataforma està destinada a permetre que els assaigs clínics futurs siguin més adaptables, centrats en els pacients pel que fa a disseny i resultats, eficients i rendibles, el que probablement conduirà a una major accessibilitat a medicaments assequibles i abordarà les necessitats de salut no cobertes.

Altres webs de referència:  https://www.eu-patient.eu/Projects/ongoing-projects/eupearl/  |  https://eu-pearl.eu/

xpabcncongress.com