CA | ES

Ángeles Fuentes | FUNDACIÓN ISYS

European technological Researcher

Ángeles Fuentes | FUNDACIÓN ISYS

European technological Researcher
@FundacioniSYS | @ascape_h2020

Biografia

La Sra. Ángeles Fuentes Expósito és actualment investigadora tecnològica del pilot a Barcelona de l’Horizon2020 ASCAPE. Va ser seleccionada per CaixaBank i Microsoft per la seva excel·lència acadèmica i la seva trajectòria personal i es va desenvolupar com a Project Manager al Departament d’Innovació. Graduada en Enginyeria de Programari (Universidad de Las Palmas de Gran Canaria, ULPGC), comença el seu PhD en Biomedicina (UPC) després de finalitzar màster en Enginyeria Informàtica (UOC). Es va especialitzar en Disseny i Programació de Videojocs (ULPGC) i certificada com Scrum Màster (Scrum Manager).

[PONÈNCIA] ‘ASCAPE, la intel·ligència artificial per a millorar la qualitat de vida dels pacients de càncer de mama’

Estadístiques sobre el càncer posen de manifest els avenços en la disminució de la mortalitat per càncer. No obstant això, atès que una de cada dues persones rebrà un diagnòstic de càncer al llarg de la seva vida i, a causa del creixement i l’envelliment de la població, el nombre absolut de persones que pateixen càncer seguirà augmentant substancialment en un futur pròxim.

ASCAPE és un projecte europeu del programa H2020-EU.3.1.5.1. – Improving health information and better use of health data. Es desenvolupa durant 36 mesos per un consorci format per 15 socis tecnològics i clínics de 7 països, en què participen grans empreses, pimes, centres de recerca i universitats. L’objectiu principal d’ASCAPE és aprofitar els recents avenços de les TIC en Big Data, Intel·ligència Artificial i Aprenentatge Automàtic per donar suport a la qualitat de vida i l’estat de salut dels pacients amb càncer incloent intervencions intel·ligents de suport fisiològic i psicològic, millora de l’assessorament i orientació de pacients, diagnòstic precoç i previsions de mala salut, identificació de trajectòries i recaigudes de malalties, millora de l’alfabetització en salut, etc. ASCAPE centrarà la formació de la IA en dos tipus de càncer, de mama i de pròstata aconseguint cobertura suficient entre gèneres i grups d’edat, facilitant la millora contínua i aplicabilitat a qualsevol tipus de càncer en el futur. Dins el congrés de XPATIENT es presenta el disseny d’avaluació “patient-centric” per tots 4 pilots i el desenvolupament del pilot de Barcelona, amb l’ajuda de l’App Xemio.

Altres webs de referència: www.fundacionisys.org 

xpabcncongress.com