CA | ES

PROGRAMA de la 9a edició del Congrés

DESCARREGA'T EL PROGRAMA EN PDF

CLIC AQUÍ

Coneix als nostres ponents

Petar Abadžić

Petar Abadžić té una Llicenciatura en Administració i Direcció d’Empreses per la Università degli Studi di Trieste, Itàlia, i també ha estudiat a la University of Applied Sciences Upper Austria.
És un líder en l’àmbit del creixement d’empreses del sector salut amb més de 5 anys d’experiència en vendes, màrqueting, associacions i estratègies comercials. Actualment treballa com a International Sales Manager a BETTER d.o.o a Ljubljana, on gestiona el creixement internacional del pipeline, l’ecosistema de socis i l’expansió de nous negocis i mercats. Anteriorment, com a Business Development Manager, va desenvolupar xarxes d’interès en l’àmbit sanitari i va implementar un sistema de selecció i redacció de licitacions.

Paloma Beltrán

Actualment ocupa la posició de Head de Public Affairs Iberia a la companyia Boston Scientific. Llicenciada en Ciències de la informació, especialitat Relacions Internacionals i ciències Econòmiques, MBA IE i Post Graus a Columbia, Yale i Berkeley entre d’altres, compta amb més de 25 anys de trajectòria en llocs de responsabilitat a la indústria del sector de la tecnologia sanitària amb diverses experiències en rols internacionals.
De formació francesa, parla diversos idiomes de la comunitat europea. Anteriorment ha estat Country Coordinator de Boston Scientific Espanya durant sis anys a més de directora d’accés al mercat i, economia i assumptes públics per al sud d’Europa.  
Vicepresidenta de la fundació Fenin enfocada als pacients, Vocal del Comitè de Direcció de Fenin, Representant de la Indústria espanyola a MEDTECH EUROPA durant 3 anys i professora a diferents escoles de negocis sobre innovació, economia de la salut, i accés al mercat. Membre de diverses associacions nacionals i internacionals d’Afers Públics i d’incidència política i econòmica.

Maria Borrego

Enginyeria pacient. Col·laboradora amb hospitals, agències i organismes de salut en temes d’experiència del pacient. Actualment participant en projectes de millora de l’atenció sanitària i el desenvolupament d’eines, procediments i recursos per adaptar el sistema i els processos en benefici dels pacients.

Amanda Busby

Amanda és investigadora i estadística mèdica de la Universitat d’Hertfordshire i té un mestratge en Estadística Mèdica de l’Escola d’Higiene i Medicina Tropical de Londres (Universitat de Londres). Des del 2017, Amanda ha analitzat i informat sobre la Mesura anual d’experiència informada per pacients renals (Kidney PREM) al Regne Unit, inclosa l’enquesta ampliada que va posar a prova la mesura en nens i joves a partir del 2022. És un membre central de l’equip dins un projecte finançat per l’Institut Nacional de Recerca en Salut i Atenció, que treballa amb famílies per desenvolupar encara més aquesta escala. Amanda va formar part de l’equip de recerca que va desenvolupar i validar la Mesura d’experiència informada pel pacient sobre la punció (NPREM). Actualment, treballa amb col·legues per determinar l’impacte de mesurar l’experiència del pacient en la prestació de serveis, centrant-se específicament en el seu efecte en els pacients i l’atenció que reben.

Cristina Bustillo

Dra. Cristina Bustillo és llicenciada en Psicologia Clínica per la Universitat de Barcelona i en Antropologia Cultural per la mateixa universitat. Máster i postgrau en Comunicació Audiovisual per la UPF. Doctora en Enginyeria de les Telecomunicacions per La Salle – Universitat Ramon Llull, per la tesi doctoral sobre la seva patent, l’Emoscopi: eina per l’aplicació d’indicadors emocionals als processos de disseny. Ha desenvolupat la seva carrera liderant processos d’Innovació i Transformació Digital als sectors públic i privat, i a diferents indústries. Va crear el primer laboratori  d‘Usabilitat i Experiència d’Usuari a l’Estat Espanyol, al Parc d’Innovació Technova.  Va crear el primer departament d’Experiència de Pacient a un hospital espanyol, fa quasi 10 anys, a l’HSJD de Barcelona.
Actualment, des de la Fundació TIC Salut i Social, dona suport a diferents projectes de Transformació Digital per a l’Atenció Integrada. També porta més de 20 anys col·laborant com a docent, a diferents programes de Grau i Màster d’escoles de Disseny, Enginyeria i Negoci. Va dirigir durant més de 10 anys el Màster d’Innovació i Design Management de Bau – Universitat Central de Catalunya. És mentora i board member a diferents start ups del sector de la innovació social.

Giorgio Colangelo

Giorgio Colangelo és científic de dades i Director d’Analítica i Projectes a Nora Health, on contribueix a la interpretació de dades de pacients per millorar la cura i els resultats clínics. Ha estat un dels impulsors de diversos projectes europeus (TRUSTROKE, UMBRELLA) basats en l’intel·ligència artificial per a la millora de l’atenció als pacients amb ictus.
Doctor en Física, en la seva trajectòria professional compta amb la promoció de diversos projectes (europeus i nacionals) de tecnologia mèdica a l’Institut de Recerca del Vall d’Hebron, dues patents sobre l’ús de la intel·ligència artificial a nivell industrial, i diverses publicacions científiques en les àrees de física i medicina.

Yaiza Cumelles

Creadora de contingut a xarxes socials.
Autora del Manual del Paciente Principiante
Ha col.laborat amb entitats com la Fundació Josep Carreras, el Banc de Sang i Teixits, la FECEC, Fundació Alicia.

Ramón Cunillera Grañó

Ramon Cunillera Grañó es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona el 1988 i va obtenir l’especialitat en Medicina de Família i Comunitària el 1991. També és diplomat en Sanitat per l’Escola Nacional de Sanitat des de 1992 i en Gestió de Qualitat per Serveis Sanitaris per l’Institut d’Estudis de la Salut – Universitat de Barcelona des de 1996.
Actualment, des de l’abril de 2023, ocupa el càrrec de Gerent de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. A més, des del desembre de 2020, és President de la Societat Catalana de Gestió Sanitària – Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears. Anteriorment, va ser Director-Gerent del Consorci Sanitari del Maresme – Hospital de Mataró des de juliol de 2015 fins a l’abril de 2023. Entre febrer de 2013 i juny de 2015, va treballar com a consultor internacional en gestió sanitària i Gerent de Projectes d’ENGEST. També va ser Director-Gerent de Barcelona Medical Agency entre desembre de 2013 i desembre de 2014. Va ocupar el càrrec de Director General del Consorci de Salut i Social de Catalunya entre juny de 2010 i febrer de 2013, i va ser Director General de Gestió del Consorci Hospitalari de Catalunya (CHC) entre febrer de 2008 i juny de 2010. Anteriorment, va ser Director-Gerent de la Fundació Privada Hospital de Mollet del Vallès entre 2006 i 2008, Director Assistencial de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva de 2001 a 2006 i Director d’Atenció Primària a la mateixa institució de 1994 a 2000.

Sabina De Rosis

Sabina De Rosis és professora adjunta en Administració d’Empreses i Gestió Pública al Laboratori de Gestió i Sanitat de l’Institut de Gestió – Departament d’excel·lència per a l’Economia i la Gestió en l’era de la Ciència de Dades (EMbeDS) de l’Escola Superior Sant’Anna d’Estudis Avançats de Pisa, Itàlia. El seu interès de recerca es centra en l’avaluació dels resultats i l’experiència dels usuaris dels serveis de salut. La seva recerca té com a objectiu investigar estratègies per millorar la mesura, l’avaluació i la integració del valor personal i social en la definició i la provisió dels serveis, així com en l’avaluació del rendiment. Un focus especial de les seves activitats de recerca és la coproducció en l’àmbit sanitari com un enfocament concret per realitzar l’atenció centrada en el pacient i les persones, basat en l’ús d’eines empíriques, com les mesures d’experiència i resultat informades pels pacients (PREMs i PROMs).
És responsable i coordina projectes de recerca en l’àmbit internacional, nacional i local, com ara el projecte europeu VoICEs (Value of Including the Children Experience for improving their rightS during hospitalization); la implementació nacional a Itàlia de la iniciativa PaRIS (Patient-Reported Indicator Surveys) de l’OCDE; i els observatoris permanents i digitals de PREMs i PROMs en alguns sistemes sanitaris regionals italians.

Joan Escarrabill

Joan Escarrabill és doctor en Medicina (UB), màster en Direcció d’Institucions Sanitàries (UAB) i especialista en Pneumologia. Ha treballat a l’Hospital Universitari de Bellvitge (1984 – 2005). Ha treballat en l’àrea d’innovació del Institut de Estudis de la Salut (fins a 2011) i posteriorment com a director de l’àrea d’avaluació de la Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS).
Des de 2012 treballa a l’Hospital Clínic (Barcelona) centrat en l’avaluació de l’experiència del pacient. En 2019 desenvolupa aquests projectes en l’Espai d’Intercanvi d’experiències (living lab) de l’Hospital Clínic. Actualment, és consultor emèrit de l’Hospital.
Des de 2012 promou la comunitat de pràctica «XPA-*Patient experience (Barcelona)» que agrupa professionals sanitaris i del món de la tecnologia i pacients interessats ​​per l’avaluació de l’experiència de pacients. En aquest context s’edita la publicació digital «XPA & Health Communication» i s’organitza un congrés anual «XPatient Barcelona Congress». També és membre de la junta directiva de «Shared Patient Experience SPX«, una associació que agrupa professionals de diferents hospitals europeus interessats ​​a compartir iniciatives de millora dels serveis entorn de l’experiència de pacients.
Ha publicat més de 100 treballs en revistes indexades.

Joan Fernando

Joan Fernando és actualment part de l’equip del Programa d’Experiència de Pacient de l’Hospital Clínic, on es dedica a gestionar, explorar i sol·licitar projectes competitius dedicats a mesurar i millorar les experiències de pacient i la participació pública en la creació i millora de serveis d’atenció d’alt valor. Durant els últims 2 anys també ha estat col·laborant en l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) gestionant projectes internacionals finançats per EIT-*Health: CALMA (www.aulacalma.com); un programa educatiu per a capacitar als que sofreixen dispnea per a millorar l’autocontrol de la malaltia i CRISH; un curs de cocreación dirigit a totes les parts interessades de la salut.
Anteriorment, com a cap de projectes de comunicació mèdica (BCNscience, S.L) va crear i va revisar continguts de projectes de comunicació relacionats amb la salut per a empreses farmacèutiques líders en el sector. Anteriorment, també va col·laborar en el disseny i redacció
de protocols clínics, SAP, CRF i CSR per a estudis clínics (Syntax For Science, S.L. (CRO)). A nivell formatiu, és llicenciat en Biologia (Universitat de Barcelona; UB), té una diplomatura de postgrau en Economia de la Salut (UPF – School of Management), així com un màster i un doctorat en biomedicina (UB).

Carme Ferrer

Especialista en Experiència de Pacient i pacient oncològica. Màster en Gestió Sanitària (Universitat Internacional de Catalunya, UIC), Llicenciada en Periodisme (Universitat Autònoma de Barcelona, UAB) i Diplomada en Tècnic en Empreses i Activitats Turístiques (Universitat de Girona). Actualment, treballa com a cap d’Experiència de Pacient de l’Hospital General de Granollers. Es tracta d’una àrea transversal, que té com a objectiu donar veu efectiva al pacient i la família, dins la institució, per tal d’adaptar l’assistència a les seves necessitats. Com a pacient oncològica, ha tingut l’oportunitat de veure i viure l’experiència de pacient, en primera persona. En aquest sentit, creu, del tot, en un pacient apoderat, que vol ser part activa del seu procés, fent “tàndem” amb un equip assistencial, que ha de facilitar aquesta participació.
A part del sector sanitari, ha treballat com a responsable de Comunicació de l’Associació Espanyola del Gas, Sedigas; directora de Comunicació i Comercial de l’estació d’esquí de La Molina, i és funcionaria de la Generalitat de Catalunya.

Francesc Giralt

Francesc Giralt és un expert en sistemes complexos i fenòmens dinàmics no lineals, els principis dels quals ha aplicat per modelar, amb diferents tipus d’algorismes, des de sistemes bioquímics, com els relacionats amb cicles biològics d’elements tòxics en el medi i humans, fins a sistemes mecànics, com la turbulència i el transport de calor per convecció natural i forçada. Recentment, aquests coneixements li han permès comprendre millor i modelar els sistemes urbans i com transformar-los en sistemes autosuficients. Actualment, és professor Emèrit de la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona) i vicepresident de CIVICAi, una associació sense ànim de lucre que treballa perquè la IA sigui de tothom i per a tothom. Anteriorment, va compaginar les seves tasques acadèmiques de docència, recerca i transferència de coneixement, amb la direcció de la Fundació .cat, la coordinació de la City Protocol Society (CPS), la direcció del primer centre de transferència de tecnologia a Catalunya en l’àmbit químic (STQ), i la creació i direcció de dues empreses spin-off de la URV.
Diplomat en Enginyeria Química per l’Institut Químic de Sarrià (Barcelona) i llicenciat en Química per la Universitat de Barcelona, va completar els seus estudis de grau amb un màster en ciències aplicades (MASc) i un doctorat (PhD) a la Universitat de Toronto, un doctorat en ciències per la Universitat de Barcelona, i un diploma en administració d’empreses a l’ICT-Barcelona. Professor visitant en moltes universitats de renom mundial, com UC Berkeley, UC Los Angeles, Universitat de Toronto, etc., ha rebut diversos premis d’innovació i d’educació, i també pels seus treballs de recerca presentats en +270 ponències en reunions científiques internacionals, en +155 publicacions científiques indexades i en 2 patents. Ha dirigit i supervisat 195 projectes d’R+D+I i 34 tesis de doctorat.

Anne-Sophie Gresle

Anne-Sophie Gresle, llicenciada en gestió i administració d’empreses i un màster en relacions internacionals, ha treballat com Project Manager i investigadora en diversos projectes de recerca multicèntrics internacionals relacionats amb l’Educació i la Salut durant els últims 10 anys. Actualment treballa a l’Hospital Clínic de Barcelona com a membre del «Espai d’Intercanvi d’Experiències», el Living Lab de l’hospital, responsable de gestionar diversos projectes, així com realitzar entrevistes a pacients i professionals per a avaluar la XPA. També treballa en ISGlobal en l’àrea de recerca centrada en el ciutadà/pacient.
Ha estat Project Manager del projecte Europeu Inspiris l’objectiu del qual era desenvolupar una estructura d’intermediació per a cocrear projectes de recerca conjuntament amb associacions de la societat civil. Les seves principals línies de treball són acompanyar els equips de recerca a realitzar projectes de recerca més participatius, participar en activitats d’Avaluació de l’Experiència del Pacient, i finalment analitzar el paper i els impactes en els diferents actors involucrats, tant en el centre de recerca com a l’hospital.

Maria Jesús Lasbordena

Des del segons semestre de l’any 2017 està a càrrec de la Gerencia de gestió ciutadana del Servei Català de la Salut (SCS) , aquesta gerència ha anat evolucionant i els darrers anys forma part de la Àrea de Ciutadania,  Innovació i Usuaris del SCS. En aquets anys han definit i evolucionant de forma participativa,  les línies d’actuació en la gestió ciutadana del sistema sanitàri públic, donant lloc als dos projectes estratègics que configuren els pilars de les diferents actuacions en aquest àmbit: 1. Projecte d’harmonització de l’atenció ciutadana del sistema sanitari. 2. Programa Marc d’Experiència de pacient del SISCAT
El projecte d’harmonització de l’atenció ciutadana del sistema sanitàri públic engloba diferents subprojectes tals com eAcreditació, ePrestacions, eReclamacions i qualitat i el programa Marc d’Experiència de pacient inclou la definició de metodologies, eines i sistemes d’avaluació en el sistema sanitari públic respecte l’experiència de pacient, ciutadans i cuidadors, per tal que sigui referent a tot el sistema.
Per tal de orientar estratègicament els serveis de salut  envers un veritable model centrat en la persona es cabdal identificar les necessitats dels pacients, conèixer la seva percepció i experiència en la seva interacció amb el sistema sanitari i poder avaluar aquesta experiència per la millora de la qualitat.
En aquest sentit l’any 2003, el Servei Català de la Salut posa en marxa el Pla d’Enquestes de Satisfacció (PLAENSA), una eina innovadora en aquell moment per a l’anàlisi de l’experiència i la satisfacció dels usuaris dels serveis de salut. Durant aquests vint anys, s’han realitzat nombrosos estudis d’experiència específics en els diversos centres del SISCAT. Avui la majoria d’entitats del sistema de salut de Catalunya, dissenyen, avaluen i implementen millores en els serveis que presten, tenint en compte l’experiència de les persones usuàries.
El repte ara és aconseguir que el coneixement i experiència acumulats afavoreixin una aplicació homogènia a tot els sistema per a garantir l’equitat per a tots els ciutadans de Catalunya. L’objectiu general del Marc d’Experiència de Pacient és promoure i impulsar la cultura de l’experiència de pacient al sistema de salut públic de Catalunya, per millorar la qualitat dels serveis d’atenció.

Josep Maria Martí

Josep Maria Martí és periodista. Professor Honorari de Comunicació Audiovisual a la UAB on dirigeix l’Observatori de la Ràdio. Ha estat director de les emissores de la SER a Catalunya, secretari dels Premis Ondas i Degà del Col·legi de Periodistes. Ha escrit diferents llibres sobre comunicació i periodisme. Té la Creu de Sant Jordi atorgada per la Generalitat de Catalunya el 2014.
L’any 2011 a l’Hospital Clínic li van realitzar un trasplantament autòleg de moll de l’os a causa de la malaltia que patia. El 2017 va publicar un llibre reportatge sobre la seva experiència titulat: «Maleïda amiloïdosi». Des del 2017 és membre de la Comissió d’usuaris i malalts de l’Hospital Clínic i ha participat en diferents activitats relacionades amb la Xpatients.

Carolina Migliorelli Falcone

La Dra. Carolina Migliorelli Falcone és Investigadora Sènior de la Unitat de Digital Health de Eurecat. Va desenvolupar la seva tesi doctoral al Centre de Recerca en Enginyeria Biomèdica (CREB UPC) i la seva activitat postdoctoral vinculada al Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa (CIBER-BBN). Està acreditada com a professora lectora per l’AQU i ha desenvolupat la seva tasca docent a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial (ETSEIB – UPC).
Els seus interessos de recerca se centren en el  desenvolupament i el perfeccionament de sistemes de recomanació i suport a la decisió de salut amb l’objectiu de crear algorismes avançats d’aprenentatge automàtic que ajudin a la classificació, estratificació i millora del diagnòstic dels pacients, així com a permetre als pacients gestionar les seves condicions i millorar els seus estils de vida proporcionant sistemes personalitzats per a ells. A més a més, té àmplia experiència en processat i tractament de senyals biomèdics.  És doctora en Enginyeria Biomèdica (UPC), Màster en Enginyeria Biomèdica (UB-UPC)  i Enginyera Tècnica de Telecomunicacions amb especialitat en Sistemes Electrònics (UPC).

Felip Miralles

Felip Miralles és Enginyer del Software per la Universitat Politècnica de València, màster en Sistemes d’Informació pel New Jersey Institute of Technology i Doctor en Enginyeria i Tecnologies Avançades per la Universitat de Barcelona. Ha liderat projectes TIC tant en el sector públic com a l’empresa privada. És professor, investigador principal i emprenedor en múltiples iniciatives i àmbits de la Salut Digital. Els seus interessos de recerca abasten el modelatge i la representació de coneixement mèdic, interfícies multimodals, telemonitoratge, salut mòbil, models predictius i prescriptius, sistemes de suport a la decisió clínica i interoperabilitat, per progressar més enllà de l’estat de l’art en camps de la Salut Digital, com ara l’atenció integrada, l’analítica de dades en medicina i la biomecànica.
Ha estat coordinador i investigador principal a grans projectes d’R+D internacionals públics i privats com els projectes europeus CONNECARE, BackHome, Synergy-COPD, SAAPHO i BrainAble. Actualment és el director de Technologies de Salut a Eurecat.

Montse Moharra

Montse Moharra, màster en bioètica, Universitat Ramon Llull. Actualment, candidata a doctorada per la Universitat de Barcelona, centrant l’estudi en la recerca sobre mesures d’experiència reportada pels pacients. En l’àmbit professional, és experta en salut amb més de 17 anys d’experiència en projectes d’atenció centrada en la persona i d’avaluació en salut en l’àmbit internacional i nacional.
Actualment, és responsable de la iniciativa Decisions Compartides a l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), amb una àmplia experiència en l’elaboració d’eines per a la presa de Decisions Compartides i l’impuls de la implementació i l’avaluació de la presa de Decisions Compartides a Catalunya i presideix l’Associació de professionals i entitats per a l’avaluació de l’Experiència de Pacient (Comunitat XPA).

Lekshmy Parameswaran

Lekshmy Parameswaran és una dissenyadora amb més de 2 dècades d’experiència en salut. El 2008, va cofundar Fuelfor, una consultoria especialitzada en disseny que ha treballat per una gran varietat d’actors internacionals en el sector de l’atenció social i sanitària. El 2017, va cofundar The Care Lab, una plataforma col·laborativa que utilitza pràctiques de disseny centrat en les persones per a repensar i redissenyar models i solucions en el món de la Salut i les Cures. La seva visió de la Cura és que aquesta hauria de ser una experiència equitativa, proactiva i compassiva; àmpliament accessible i integrada a la vida quotidiana de les persones, des del naixement fins a la mort.
Lekshmy imparteix classes a diverses universitats (UK, USA, EU), ha co-presidit el President’s Design Award a Singapur i i és membre de The Patient Revolution. És Llicenciada en Enginyeria per la Universitat de Cambridge i té un Màster en Disseny i Art del Royal College of Art de Londres.

Patricia Ripoll

Patricia Ripoll és una destacada defensora dels pacients, assessora de salut i Chief Patient Officer, actualment Presidenta de la Fundación VISIBLE. Amb una sòlida trajectòria professional, ha exercit com a Directora Comercial en la indústria farmacèutica i cosmètica, aportant una àmplia experiència en aquests sectors.
Patricia és cofundadora de les iniciatives COVIDWarriors i Aireamos.org, que han estat clau durant la pandèmia. A més, és fundadora de MamaTieneMigraña i de la Fundación VISIBLE, ambdues organitzacions dedicades a millorar la qualitat de vida dels pacients.
Llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses i amb un Programa de Desenvolupament Directiu (PDD) de la IESE Business School, Patricia compta amb una formació acadèmica excel·lent que recolza la seva experiència professional. Col·labora amb l’Organització Mundial de la Salut (OMS), on actua com a assessora i revisora en Neurologia, i és membre del BMJ Patient Advisory Panel, contribuint amb la seva expertesa en la millora de la cura dels pacients a nivell global.

Olga Rubio

Olga Rubio és una professional amb una extensa trajectòria en el camp de la medicina i l’ètica mèdica. Actualment, exerceix com a consultora a l’Hospital Clínic de Barcelona, on dirigeix la unitat d’experiència de pacient. Amb una formació acadèmica destacada, va obtenir el Doctorat en Recerca de la Universitat Internacional de Catalunya en 2016, a més de comptar amb altres títols com el Màster en Gestió Sanitària i el Màster en Bioètica.
La seva experiència clínica inclou rols com a Metge Intensivista i Cap Clínica de Vigilància intensiva en la Fundació Althaia Xarxa Universitària de Manresa. També destaca pel seu compromís amb la producció científica, guanyant premis com el Premi Especial COVID de la Mutual Metgessa pel seu treball sobre ètica en les unitats de vigilància intensiva durant la pandèmia de la COVID-19. També ha rebut reconeixements professionals, com el Premi a l’Excel·lència Professional del Col·legi de Metges de Barcelona en 2019. A més de la seva activitat, també participa activament en diverses societats científiques, exercint rols rellevants en grups de bioètica i altres àmbits. Ha estat revisora i membre de comitès editorials de diverses revistes mèdiques, així com avaluadora externa en guies de pràctica clínica, membre d’òrgans consultius i comissions deontològiques.
 

Manel Sanromà

Manel Sanromà és doctor en Astrofísica, Llicenciat en Humanitats, Màster en TIC Salut. Ha estat professor a la Universitat de Barcelona, a la Universitat Politècnica de Catalunya i actualment ho és de la Universitat Rovira i Virgili. Autor de diversos llibres i articles sobre Astrofísica, Història de l’Astronomia, Matemàtiques i Tecnologia i Societat; de nombroses conferències en països de diversos continents; i de col·laboracions amb mitjans de comunicació audiovisuals.
Va fundar el 1995 la primera Xarxa Ciutadana d’Internet d’Espanya (TINET), pionera a Europa. És Patró emèrit de la Internet Society i membre de la Unió Astronòmica Internacional.
Ha estat Fundador i director de l’Administració Oberta de Catalunya, del domini. CAT i actualment ha fundat i presideix CIVICAi, la primera associació ciutadana independent per una intel·ligència artificial de tothom i per a tothom.
Fundador de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona i Fill Predilecte de la Ciutat de Tarragona.

Jordi Trelis Navarro

Jordi Trelis es metge especialista en medicina interna i President de la Societat Catalano-Balear de Cures Pal·liatives. Te un màster en cures pal·liatives per la Universitat de Barcelona i un màster en gestió sanitària per la Universitat Internacional de Catalunya.
També es membre de la comissió permanent del Pla Director Sociosanitari del Departament de Salut.
La seva vida laboral ha estat repartida entre Mútuam, Institut Català d’Oncologia (ICO), Institut Català de la Salut (ICS), i des de juny 2022, director gerent de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell.
Forma part del grup de recerca ICO-IDIBELL.
Disposa de publicacions en l’àmbit de les cures pal·liatives en l’àmbit nacional i internacional.

Víctor Verges

Víctor Verges es cap d’Experiència Pacient i Participació Ciutadana al Consorci Sanitari Parc Taulí, Sabadell.
Formació: Enginyer Informàtic per la Universitat Politècnica Valencia. Curs de Màrqueting Analític, Estratègic i Operacional a l’Institut Superior de Màrqueting de Barcelona.
Ha treballat en Innovació tecnològica, i en Gestió de la Innovació, tant des de l’àmbit públic, responsable Innovació TIC CIDEM. Cap de Centres Tecnològics ACCIÓ i Cap desenvolupament estratègic Centre TIC (Barcelona Digital) actualment dins d’Eurecat; com del privat.
A més a més, es emprenedor, CEO i fundador de Netinger, startup que va desenvolupar la primera App a Espanya pel Servei d’Estudis de la Caixa, basada en tecnologia Avantgo.
Ha participat en projectes de recerca en EHealth, com el CO4Salut, i en el projecte europeu ESSAI (preinternet) de transmissió de dades vídeo per una Xarxa X25 (any 93).
Ha compaginat la feina de consultor d’Innovació, amb la de consultor de Marketing, per a empreses de diversos sectors, sobretot laboratoris farmacèutics. Ha estat director de Marketing  d’una empresa alimentària.

Joan Vinyets

PhD. Joan Vinyets i Rejón. Cap d’experiència de pacient a l’Hospital Sant Joan de Déu. Direcció de Qualitat i Experiència de Pacient. Doctor en Comunicació Social (UPF), postgrau en Disseny (Domus Academy), llicenciat en Antropologia (UB), Disseny (ESDAP) i BA Hon’s en Disseny (University of Southampton).
Ha desenvolupat la seva carrera professional a l’àmbit de la innovació centrada en les persones en disseny, consultoria, recerca i docència. Té una llarga experiència en projectes nacionals i internacionals relacionats amb la investigació de l’experiència d’usuari, client i pacient, aplicant l’antropologia, el disseny participatiu i la cocreació. A realitzat projectes per a organitzacions com Intel, HP, Vodafone, Novartis, Sanofi, Merck, Unilever, Oxfam, Bill & Melinda Gates Foundation, i Clinton Health Access Initiative, entre d’altres. Ha estat director d´Elisava Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona i Director d´innovació i disseny de Scope Impact de Finlàndia. Com a responsable de l’Àrea d’Experiència de Pacient de l’HSJD, lidera el desenvolupament de recerca, programes i iniciatives destinades a millorar l’experiència de pacients, les famílies i el professional i innovar el model d’atenció.
xpabcncongress.com