CA | ES

Valentí Aragunde | CONSORCI D’ATENCIÓ PRIMÀRIA DE SALUT BARCELONA ESQUERRA (CAPSBE)

Metge de Familia I Comunitària | Coordinador docent Cap Casanova

Valentí Aragunde | CONSORCI D’ATENCIÓ PRIMÀRIA DE SALUT BARCELONA ESQUERRA (CAPSBE)

Metge de Familia I Comunitària | Coordinador docent Cap Casanova
@varagunde | @CAPSEsq

Biography

En Valentí és actualment tutor i coordinador docent del CAP Casanova. Interessat en les noves tecnologies i com aquestes estan canviant la forma de relacionar-se amb els pacients. Ha participat en experiències com ForumClínic (fòrum de pacients), e-pacient (visita virtual), e-consulta, observatori radar mHealth Hospital Clínic, Xarxes socials de CAPSBE, APP d’adherència terapèutica entre d’altres. Pensa que estem en un moment de canvis i que cal incorporar-los en la nostra relació amb el pacient.

PONÈNCIA: “Quant costa la teva salut?”

Una línia estratègica del nostres centres és “Gestionar de forma innovadora l’experiència del pacient.” Així durant 4 mesos un equip multidisciplinar de metges, infermeres i administratius, amb el suport de la UPC i d’Onsanity, vam realitzar un curs: Curs PINNTS Projectes d’innovació en salut. (7 Sessions de treball + formació online)

L’equip va decidir iniciar un projecte d’innovació: conèixer el Cost de la salut i amb les tècniques i processos d’innovació vam crear aquest projecte per no malmetre recursos i evitar Despeses Sense Valor (DSV).

L’apoderament dels pacients inclou la consciència de que l’ús i l’accés a la salut pública té un cost que cal optimitzar per tal d´aconseguir una millor gestió dels recursos.

Donat que cada pacient és diferent i no existeixen uns patrons definits caldria preguntar al pacient sobre si és conscient que amb la seva implicació podria fer el sistema més eficient i sostenible econòmicament, evitant la DSV i millorant l´accessibilitat i les llistes d´espera.

Per tant, el nostre objectiu final és dissenyar eines que permetin informar i educar al pacient sobre aquesta realitat i sobre el seu rol, i fer-ho cocreant amb ell les estratègies de comunicació i les accions a emprendre.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!