CA | ES

Susana Lastra | Consell Assessor de Medicaments per a l`Atenció Primària, Comunitària I Especialitzada (CAMAPCE) | Programa MPOC

Representant dels pacients | Pacient experta

Susana Lastra | Consell Assessor de Medicaments per a l`Atenció Primària, Comunitària I Especialitzada (CAMAPCE) | Programa MPOC

Representant dels pacients | Pacient experta

Biography

Susana Lastra Llamazares (1950). Filòloga, amb un postgrau en Ciències del Llenguatge, s’ha especialitzat en la comunicació empresarial escrita, com a consultora i formadora. En l’aspecte artístic i literari, coordina tallers de lectura i escriptura creativa en forma particular. Treballa com a freelance per a empreses editorials, realitzant correccions d’estil o treballs de coordinació editorial.

Des de 2011, participa en el Programa Pacient Expert Catalunya i el 2017 s’ha integrat com a representant de pacients amb MPOC al Consell Assessor de la medicació de l’Atenció Primària i Comunitària i l ‘Atenció Especialitzada (CAMAPCE). També ha participat com a ponent i en grups de treball en els següents esdeveniments:

2013. maig – VIII Congreso de la Federación de Enfermería Comunitaria
2013. juny- X Jornada Directius Atencio Primaria – El repte de la cronicitat
2015. abril – Dissenyem el futur junts: “l’Atenció Centrada en la Persona, un objectiu comú”
2015. juny – XII Jornada De Debat Per A Directius D’equips D’atenció Primària
2015. novembre – V Jornada Pla de Salut de Catalunya. Liderage clínic i profesionalismo
2016. abril – Jornada “Ús apropiat dels broncodilatadors en la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC)”: Abordatge participatiu multidisciplinar
2016. juny – Portal AppSalut Acreditació de Contingut
2016. octubre – Jornada Pneumo Primària / Hospital General de Granollers. Rehabilitació integral en el pacient amb malaltia respiratòria crònica.
2018. octubre – Reunió grup de treball mpoc_revisió guia, material educatiu i marc avaluatiu
2019. juny – Proceso participativo opinión usuarios sobre la herramienta de La Meva Salut.

PONÈNCIA: “La perspectiva del pacient en les Avaluacions de fàrmacs a Catalunya”

Al segle XXI cada vegada sembla més important personalitzar processos i serveis com una forma d’incloure i comprometre a usuaris i clients, a més d’assegurar la qualitat i la transparència. En l’àmbit de salut, està passant el mateix, encara que una mica més lentament, perquè exigeix ​​a professionals i pacients un posicionament diferent sobre els seus rols.
La participació dels pacients en el Consell Assessor de la medicació de l’Atenció Primària i Comunitària il ‘Atenció Especialitzada (CAMAPCE) es pot incloure en aquesta tendència.
La incorporació es va realitzar després d’una entrevista i d’una formació especial perquè els pacients poguéssim entendre tot el procés i integrar-nos millor a la feina d’aprovació dels medicaments.
L’aportació dels pacients és una mirada diferent a la dels professionals per la manca de pressupostos tècnics i per una indagació a partir de l’experiència com a usuaris, que en ocasions amplia la perspectiva de l’avaluació.

All session by Susana Lastra | Consell Assessor de Medicaments per a l`Atenció Primària, Comunitària I Especialitzada (CAMAPCE) | Programa MPOC

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!