CA | ES

Roberto Saldaña | Confederació d’Associacions de Malalts de Cronh i Colitis Ulcerosa d’Espanya, ACCU Espanya

Gerent

Roberto Saldaña | Confederació d’Associacions de Malalts de Cronh i Colitis Ulcerosa d’Espanya, ACCU Espanya

Gerent
@ACCU_Espana

Biography

Roberto Saldaña és llicenciat en psicologia per la Universitat de Granada i Màster en Neuropsicologia per la Universitat Pablo Olavide.

Actualment és Director Gerent de la Confederació d’Associacions de Malalts de Cronh i Colitis Ulcerosa d’Espanya, ACCU Espanya. Activitat que complementa amb la seva participació en espais de difusió i debat científic promoguts per universitats, societats científiques, associacions de pacients, indústria farmacèutica i institucions públiques. Freqüentment participa a Advisory Boards, principalment en les àrees d’immunologia i oncologia. És també membre del “grup de directors” que assessoren tècnicament a la Plataforma d’Organitzacions de Pacients (POP) i membre fundador i actual secretari d’Eupati Espanya, plataforma nacional integrada a l’Acadèmia Europea de Pacients (EUPATI); un projecte paneuropeu que es centra en donar a conèixer, sobretot, el procés de l’R+D farmacèutic amb l’objectiu final de que, els pacients, comprenguin i contribueixin a la investigació i el desenvolupament de nous fàrmacs.

Entre el més destacat del seu treball es troba el desenvolupament del primer decàleg d’indicadors de “Qualitat de l’Atenció” des del punt de vista del pacient (projecte IQCARO); l’ús i difusió que realitza de la metodologia MCDA per incloure i donar a conèixer el “valor de la innovació” des de la perspectiva dels pacients; l’eina ( “Patient Voice”), propietat d’una xarxa d’associacions de pacients, per: registrar, analitzar i interpretar les dades clíniques reportades dels pacients sobre el progrés de la seva malaltia; i l’elaboració del primer servei d’orientació a pacients impulsat per una associació de pacients, amb fins científics, que fa ús dels avantatges que ens ofereix el machine learning i la intel·ligència artificial.

All session by Roberto Saldaña | Confederació d’Associacions de Malalts de Cronh i Colitis Ulcerosa d’Espanya, ACCU Espanya

xpabcncongress.com