CA | ES

Ramon Maspons | AQuAS

Chief Innovation Officer

Ramon Maspons | AQuAS

Chief Innovation Officer
@AQuAScat

Biography

Màster en Enginyeria Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), màster executiu en Administració Pública. Posseeix un diploma d’Estudis Avançats en innovació i gestió de la investigació.
Des de 2010 director d’Innovació de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitària de Catalunya (AQuAS). Ramon té més de deu anys de experiència en innovació mèdica i hospitalària i més de vint anys d’experiència en projectes d’investigació finançats internacionalment, principalment projectes de la UE.

Ha ocupat càrrecs com a adjunt a la Secretaria de Estratègia i Coordinació en el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya de 2004 a 2009, com a director científic de la Fundació Parc de Salut durant 6 anys, com a director de la Unitat de Projectes Estratègics de Biocat durant 4 anys, com a director de Planificació estratègica de l’Ajuntament de Granollers durant 6 anys, i com a director de IALE Tecnologia, una empresa spin-off de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) durant 10 anys. Va ser professor assistent de gestió d’innovació i tecnologia en el Departament d’Administració d’Empreses, Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) de 1993 a 1997 i des de 1997 és investigador visitant de monitorització de tecnologia i gestió del coneixement en algunes universitats espanyoles. És professor convidat en diversos centres educatius, tallers i simposis.

PONÈNCIA: “Compra pública innovadora i el paper de l’administració”

El punt de partida de qualsevol innovació podria ser la identificació d’una necessitat no satisfeta, com algun aspecte de la provisió dels serveis assistencials que no funciona adequadament o que és millorable per als pacients i per als professionals, o que si no es canvia no és possible complir amb els objectius del Pla de salut o amb l’adequació a nous requeriments legals o reguladors.
Quan una necessitat no satisfeta és identificada, els proveïdors de salut han de poder tenir al seu abast instruments adequats per a gestionar tot el cicle de la innovació, des de la seva definició fins a la seva adopció en el propi sistema.
En aquesta ponència s’han identificat quins instruments cal posar en marxa quan proveïdors i professionals sanitaris identifiquen una necessitat no coberta, com traduir-la en especificacions o quins avantatges s’esperen, com formalitzar la relació entre, d’una banda els proveïdors i els professionals sanitaris i, d’altra , els proveïdors dels serveis i de les tecnologies, definint clarament el paper de cada un i garantir en tot moment que els interessos de les parts siguin adequadament protegits.

 

All session by Ramon Maspons | AQuAS

[PRESENTACIÓ] COMPRA PÚBLICA INNOVADORA I EL PAPER DE L’ADMINISTRACIÓ

13:30 - 14:00H
Auditori Farreras Valentí | Hospital Clínic
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!