CA | ES

Rai Barba | HOSPITAL CLÍNIC DE BARCELONA

Periodista. Àrea de Comunicació i RSC. Co-coordinador del projecte web clinicbarcelona.org

Rai Barba | HOSPITAL CLÍNIC DE BARCELONA

Periodista. Àrea de Comunicació i RSC. Co-coordinador del projecte web clinicbarcelona.org
@raibarba

Biography

Llicenciat en periodisme. Màster en Direcció de Comunicació empresarial i institucional (UAB). Ha treballat en diversos mitjans de comunicació com COMRàdio, Betevé, Mediapro i Catalunya Ràdio. Ha estat Cap de Comunicació de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya durant 7 anys.

PONÈNCIA: ‘Informació per a pacients del web clinicbarcelona.org. Continguts, participació i reptes de futur’.
Hospital Clínic de Barcelona i l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi Sunyer (IDIBAPS) van posar en marxa el juliol de 2019 el web clinicbarcelona.org. El web inclou més de 150 continguts (el gruix més important d’informació adreçada a pacients) sobre malalties, proves i procediments i consells per cuidar la salut, amb l’objectiu principal d’oferir informació fiable i contrastada sobre salut.

Davant del diagnòstic d’una malaltia, és inevitable que els pacients i els seus familiars cerquin informació a la xarxa. És per això, que la responsabilitat d’una institució sanitària, com és el Clínic, va més enllà de les portes de l’hospital. Els continguts estan elaborats des del coneixement del professional i l’experiència del pacient que pretén convertir-se, d’una banda, en una eina referent en la cerca sobre qualsevol tema de salut, i d’una altra, en una eina útil de prescripció per als professionals.La informació de qualitat que es proporciona al pacient redueix la seva incertesa, minimitza els efectes psicològics de les malalties, incorpora hàbits saludables i compleix millor els tractaments, fet que repercuteix en millors resultats de salut.

Amb aquest projecte volem fomentar la figura del pacient apoderat, és a dir, aquell que és capaç de participar de forma activa en el procés i control de la malaltia i en la presa de decisions per augmentar l’eficàcia dels tractaments.

All session by Rai Barba | HOSPITAL CLÍNIC DE BARCELONA

xpabcncongress.com