CA | ES

Pedro Cano | SANITAS MAYORES

Director Mèdic, Qualitat i Innovació

Pedro Cano | SANITAS MAYORES

Director Mèdic, Qualitat i Innovació
@PedroCanoD | @Sanitas

Biography

Pedro Cano és director Mèdic, Qualitat i Innovació de Sanitas Mayores i responsable del programa d’atenció a persones que viuen amb demència de Sanitas. Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona i diplomat en Gestió Hospitalària per ESADE.

Pedro Cano ha estat CIO de Bupa Europe and Latam (Sanitas a Espanya) i anteriorment va tenir altres posicions directives dins de el grup Sanitas. En l’àmbit institucional, ha estat membre del Consell Assessor de Polítiques Socials i Família de la Generalitat de Catalunya, vocal president del Consell d’Atenció a la Dependència de la Unió Catalana d’Hospitals i membre de la Taula Tècnica de Gent Gran de l’ ICASS de la Generalitat de Catalunya (Institut Català d’Assistència i Serveis Socials).

PONÈNCIA: ‘Converses al voltant del Final de Vida: necessitats, oportunitats i alguns reptes que ens ha plantejat la COVID19.’

A tots ens costa parlar de la mort. Alhora, la majoria de nosaltres veiem el valor en fer-ho per poder afrontar aquest moment inexorable amb més dignitat i llibertat. Les residències, per la seva naturalesa i vocació de tenir cura de les persones grans, acostumen a ser escenari de molts moments de Final de Vida.

Des de 2019, Sanitas Mayores i The Care Lab col·laboren en un projecte d’innovació de serveis en el món de la Cura per a les persones grans que viuen en residències per entendre en profunditat les seves necessitats al voltant d’aquest moment. També les de les seves famílies i les dels professionals que tenen cura d’ells.

De la mà de la metodologia Design Thinking, l’objectiu final del projecte és revelar oportunitats de millora per acabar construint un nou protocol assistencial que proporcioni a professionals i famílies les eines i espais necessaris per poder tenir converses transformadores al voltant del Final de Vida que ajudin a afrontar aquest moment amb més dignitat i llibertat.

La situació desencadenada per la COVID19 ha fet més evident encara la necessitat d’una bona experiència al voltant de la mort i ens ha plantejat una sèrie de reptes sobre els quals voldríem reflexionar conjuntament.

All session by Pedro Cano | SANITAS MAYORES

xpabcncongress.com