CA | ES

Oriol Ventura | Eina, Centre Universitari de disseny i Art de Barcelona | Ovicuo Design

Personal Docent Investigador|Cofundador

Oriol Ventura | Eina, Centre Universitari de disseny i Art de Barcelona | Ovicuo Design

Personal Docent Investigador|Cofundador
@Oriol_Ventura

Biography

Dissenyador industrial, Phd pel departament de Disseny i Imatge de la Universitat de Barcelona i cofundador d’Ovicuo Design BCN. Llicenciat en Belles Arts especialitzat en disseny per la Universitat de Barcelona i el Politecnico di Milano.

La seva àrea de coneixement se centra en el camp del disseny d’espais de treball on ha desenvolupat diversos projectes destinats a la millora i l’adequació del context laboral i educatiu. Actualment la seva activitat de recerca es centra en nous models d’espai per a l’activitat no assistencial dels entorns hospitalaris i col·labora amb els departaments d’innovació, infraestructures i experiència del pacient de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. És docent del Grau en Disseny d’EINA, del Màster Oficial de Recerca en Art i Disseny i coordinador del Màster en Disseny i Edició de Producte. Cocoordinador del grup de recerca Disseny Salut i Benestar i Membre del grup de recerca gbd.

PONÈNCIA: “Model d’espai assistencial del servei de salut mental CCEE. Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona”

Oriol Ventura ens parlarà del procès participatiu i col·laboratiu dels serveis, familiars i pacients per l’elaboració d’una proposta de model ideal dels espais de consultes externes per la salut mental de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Com els equips de disseny prenen el rol de facilitadors per la posada en escena dels diversos escenaris, entorns, protocols, accions i sensacions de les persones implicades en els entorns assistencials i no assistencials d’un centre d’atenció sanitari.
La recerca, les dades i la presa de decisions com a punt de partida per generar un model ideal a manera de marc de treball per a futures accions d’implementació d’un espai d’atenció en consultes externes de salut mental.
I finalment la rellevància de la immersió projectual i la confiança dels impulsors d’un projecte d’aquestes característiques.

En aquesta ponència es veurà com és inviable el desenvolupament d’una proposta de disseny d’aquest tipus sense la visió les persones que hi estaran implicades.

All session by Oriol Ventura | Eina, Centre Universitari de disseny i Art de Barcelona | Ovicuo Design

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!