CA | ES

Manuel Armayones | eHealth Center-Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Director de Desenvolupament de l'eHealth Center

Manuel Armayones | eHealth Center-Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Director de Desenvolupament de l'eHealth Center
@armayones | @eHealthUOC

Biography

Manuel Armayones Ruiz és Doctor en Psicologia i Director de Desenvolupament del Centre de Salut de la Universitat Oberta de Catalunya i professor associat de la Facultat de Psicologia i Ciències de l’Educació de la mateixa universitat. El Dr. Armayones és investigador sènior en el grup d’investigació PSiNET (Psicologia, Internet i Salut). La seva recerca d’interès és l’augment de l’alfabetització en salut digital, les estratègies per a l’apoderament i la participació dels pacients i l’anàlisi dels factors psicològics relacionats amb la participació dels pacients i els ciutadans en les intervencions de salut en línia.

En aquest moment està treballant en el desenvolupament del model DARCA, un model conceptual basat en teories i treballs anteriors de disseny persuasiu en salut per recomanar a investigadors, organitzacions i empreses estratègies i eines específiques per augmentar l’adhesió de pacients i ciutadans a les intervencions de promoció de la salut a través de les tecnologies de la informació i avaluació del “nivell de persuasió” d’una intervenció en línia específica.

El Dr. Armayones va ser vicepresident de la Federació Espanyola de Malalties Rares (FEDER).

PONÈNCIA: “Comjunts: Una App per a l’alfabetització en salut de pares amb nens diagnosticats amb malalties minoritàries creada col·laborativament”

COMJunts, és una aplicació que ajuda les famílies a transitar per les principals situacions comunicatives amb els professionals de la salut.
El fil conductor de l’app són 7 reptes que conviden a les famílies a situar-se dins de diverses situacions comunicatives i afrontar els reptes de cadascuna. Per exemple, algunes d’aquestes situacions són: el dia que ens comuniquen que tenim un nen o una nena que té una malaltia rara, quan tenim una visita mèdica, quan ens donen un informe mèdic o quan hem de fer una prova mèdica al nostre fill o filla. Cada repte està constituït per un vídeo amb testimonis directes de famílies afectades i de professionals de la salut, un hipertext adequat a les necessitats cognitives de les famílies, un diccionari bàsic adreçat al pacient i informació complementària de consells, recursos i enllaços.

En l’app COMJunts hi han participat lingüistes, psicòlegs i metges de la Universitat Pompeu Fabra, de la Universitat Oberta de Catalunya i de l’Àrea de Genètica Clínica i Molecular i la Unitat de malalties rares de l’Hospital Vall d’Hebron, a més de comptar amb la col·laboració i assessorament de FEDER (Federación Española de Enfermedades Raras) i de famílies que hi estan associades.

Pàgina web de referència: www.upf.edu/web/medicina_comunicacio/app-junts

All session by Manuel Armayones | eHealth Center-Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

EXPERIÈNCIES INNOVADORES XPATIENT

15:30 - 16:50h
Auditori CaixaForum
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!