CA | ES

Ma Rosa Güell | Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Consultor Sènior del Departament de Pneumologia i responsable de la Unitat de Rehabilitació Respiratòria

Ma Rosa Güell | Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Consultor Sènior del Departament de Pneumologia i responsable de la Unitat de Rehabilitació Respiratòria

Biography

La Ma Rosa Güell Rous és Doctor en Medicina i Cirurgia, i està especialitzada en Medicina Interna i Pneumologia. Diplomada en Fisiopatologia Respiratòria a Nancy (França) ha centrat l’interès i recerca se en l’estudi de l’MPOC, la Rehabilitació respiratòria, la ventilació i oxigenoteràpia domiciliària, i la qualitat de vida de malalts amb afeccions respiratòries.

Des de fa més de vint anys és Consultor Sènior del Departament de Pneumologia de l’Hospital de Sta Creu i Sant Pau i responsable de la Unitat de Rehabilitació Respiratòria.  Ha fet estades per ampliar coneixements en Unitats de Medicina Respitatòria de diferents hospitals d’arreu del món, com el CHU Brabois de Nancy o l’Hospital La Croix de Lió (França), el West Park Hospital de Toronto (Canadà) o l’Elizabeth Hospital de Boston (EUA).

Entre les seves tasques editores, ha traduït i validat un qüestionari que mesura la qualitat de vida per a persones amb MPOC “The Chronic Respiratory Questionaire (CRQ)” i ha estat coeditora de diversos llibres com “Rehabilitación Respiratoria” o “Tratado de insuficiencia respiratoria”. També ha revisora d’articles de revistes com “Archivos de Bronconeumologia, Chest, Respiratory Medicine y European Respiratory Journal” i ha avaulat beques de recerca de la SOCAP, FUCAP, SEPAR i FIS.

Va ser membre de la Junta SOCAP, on va esdevenir-ne vicepresidenta entre el 2001 i 2006. També ha format part del comitè científic de la SEPAR i ha estat coordinadora de diversos estudis multicèntrics espanyols sobre Rehabilitació respiratòria i Oxigenoteràpia. Ha estat IP de diverses beques.

Entre les seves activitats destacades cal fer esment les seves contribucions com a ponent en diverses conferències i congressos nacionals i internacionals, les col·laboracions en cursos i autoria de diverses publicacions d’articles, guies o revisions d’àmbit nacional i internacional.

All session by Ma Rosa Güell | Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!