CA | ES

Jordi Ventura | ESAAC

Fisioterapeuta

Jordi Ventura | ESAAC

Fisioterapeuta
@JordiVentMe

Biography

Després de 19 anys treballant com a fisioterapeuta especialitzat en neuropediatria, i amb vocació d’innovar i trobar solucions a problemàtiques reals del dia a dia de les persones amb discapacitat…

A finals de 2015, en Jordi Ventura, juntament amb en Fran Segovia, va presentar en societat un nou dispositiu per a que infants de nivell V, en la Gross Motor Function Classification System, es puguin desplaçar de forma autònoma i segura per espais controlats. Un dispositiu diferent tant en el producte final com en el procés de disseny i construcció, que utilitza el disseny obert i la tecnologia lliure com a base per a potenciar les capacitats dels infants amb discapacitat, partint del model centrat en la família, i la implicació d’aquestes en el desenvolupament del dispositiu.

Des de llavors, i a través de l’associació sense ànim de lucre Esaac, assessora i capacita tant a les famílies, com als professionals i institucions de l’àmbit, no només en la construcció de la Cadira Exploradora, sinó també en buscar noves solucions a problemàtiques del dia a dia de les persones amb discapacitat que encara no han estat resoltes per la societat.

PONÈNCIA: “La Cadira Exploradora Intel·ligent, l’eclosió d’una nova forma d’innovar.”

En Jordi ens parlarà de com les tecnologies lliures, el disseny universal i les adaptacions personalitzades donen resposta a les necessitats específiques de les persones amb discapacitat. També ens parlarà de com treballant de forma conjunta professionals de diferents especialitats, persones amb discapacitat i les seves famílies, es poden trobar solucions que canviïn el dia a dia d’aquestes persones.

Des de la seva experiència, com a fisioterapeuta de l’Hospital Sant Joan de Déu, en el món de la discapacitat i a través de la seva col·laboració amb l’associació Esaac, ens explicarà com s’inicia un projecte on l’èxit d’aquest radiqui en la implicació de les famílies dels infants amb discapacitat, dels professionals i de la societat. Com el treball cooperatiu fa realitat projectes com el de la Cadira Exploradora, on la tecnologia es posa al servei de les persones, per a potenciar les seves capacitats i millorar la seva autonomia.

All session by Jordi Ventura | ESAAC

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!