CA | ES

Jordi Naval | BIOCAT, LA FUNDACIÓ BIOREGIÓ DE CATALUNYA

Director general

Jordi Naval | BIOCAT, LA FUNDACIÓ BIOREGIÓ DE CATALUNYA

Director general
@biocat_cat

Biography

El febrer del 2018, Jordi Naval es va unir a Biocat com a Director. «El nostre objectiu és convertir el gran potencial de l’ecosistema científic i tecnològic de Catalunya en solucions per a pacients que aportin un impacte social».

Durant els darrers 18 anys, ha participat en la creació de diverses start-up, i ha aconseguit crear i desenvolupar nous conceptes de negoci en la indústria biofarmacèutica. A més, ha estat involucrat en accions filantròpiques i educatives que encara avui lidera.

El 2014, va entrar a formar part de l’equip de renom internacional HIVACAT, i va cofundar AELIX Therapeutics amb l’objectiu de desenvolupar immunoteràpies per curar el VIH a escala mundial. El 2016, AELIX va recaptar 11,5 milions d’euros de diversos inversors internacionals.

Ha treballat també a la Fundació Bosch i Gimpera, on s’encarregava de transformar la investigació d’alt nivell de la Universitat de Barcelona en projectes que beneficiessin el conjunt de la societat.

Forma part de l’equip directiu de la Fundació Escola Emprenedors, que proporciona educació en emprenedoria a més de 3.000 joves (www.escolaemprenedors.org).

Jordi Naval també ha format part de l’equip directiu d’empreses de diversos subsectors de les ciències de la vida: va cofundar i va treballar com a conseller científic de Genocosmetics, on, el 2011, va desenvolupar el concepte de cosmètica personalitzada basada en el perfil genètic del consumidor (www.genocosmetics.com); va cofundar i va ocupar el càrrec de CEO (2007-2013) d’Anaxomics, empresa en què facilitava serveis de descobriment de fàrmacs mitjançant bioinformàtica avançada i tècniques de biologia de sistemes, i on gestionava un equip de 25 professionals experimentats encarregat de realitzar tasques a escala mundial, i va ser director global d’Assajos Postmàrqueting a l’empresa Research Pharmaceutical Services (Filadèlfia), actualment coneguda com a PRA, on va gestionar un equip internacional de 20 persones encarregat de realitzar assajos a escala mundial.

El 1997, va fundar Infociencia, que més endavant es convertiria en l’organització de recerca per contracte (CRO) més important d’Espanya. En va ser el CEO i la va fer créixer de 2 treballadors el 1998 a 120 el 2008, amb unes vendes totals per valor de 9 milions d’euros. El 2006 va crear IMITIS, un partenariat europeu de CRO de 5 països diferents que es va fusionar amb èxit amb Research Pharmaceutical Services el 2008, en un acord valorat en 25 milions d’euros.

Síntesi de posicionament:

Eines de salut digital: encara estem a meitat del camí.

En els darrers 10 anys hem superat les barreres tecnològiques i d’identificació de les necessitats reals dels pacients. Però encara queden dos punts d’inflexió: primer la validació clínica de les solucions digitals, i segon la seva implementació en el sistema públic. Es el moment de fer una avaluació crítica d’on som i què necessitem a partir d’ara.

All session by Jordi Naval | BIOCAT, LA FUNDACIÓ BIOREGIÓ DE CATALUNYA

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!