CA | ES

Joan Lobo | University of California, Irvine (UCI)

Investigador Postdoctoral

Joan Lobo | University of California, Irvine (UCI)

Investigador Postdoctoral

Biography

El Dr. Joan Lobo Prat va rebre el seu grau en Enginyeria de Disseny Industrial per l’Escola Universitària Elisava, i un doble Màster en Enginyeria Biomèdica per la UPC-UB i TU Delft (Holanda). Va realitzar el seu projecte final de Màster a l’Hospital de Neurorehabilitació Institut Guttmann (www.guttmann.com) en el qual va desenvolupar models biomecànics per a la monitorització del procés de rehabilitació. Va rebre el seu PhD. per la Universitat de Twente (Holanda) en el Departament d’Enginyeria Biomecànica dins del projecte Flextension A-Gear (www.flextension.nl/en). Durant el seu doctorat va desenvolupar exosquelets de braç per a gent amb distròfia muscular de Duchenne. Posteriorment va treballar a l’empresa Focal Meditech (www.focalmeditech.nl/en) desenvolupant nous dispositius de robòtica assistencial.

Actualment és assessor tecnològic per Duchenne Parent Project-Espanya, i treballa com a investigador postdoctoral al “Biorobotics Lab” de la Universitat de Califòrnia Irvine desenvolupant dispositius mèdics per a la rehabilitació i assistència de persones amb afectacions neuromusculars.

PONÈNCIA: “Flextension A-Gear: exosquelets de Braç per a Persones amb distròfia muscular de Duchenne”

L’esperança de vida de les persones amb distròfia muscular de Duchenne ha augmentat considerablement en les ultimes dècades a causa especialment als nous avenços en farmacologia i tecnologia respiratòria. No obstant això, la qualitat de vida d’aquestes persones segueix sent baixa a causa de les dificultats que tenen per realitzar de forma autònoma les activitats bàsiques de la vida diària. En molts casos, a més de les afectacions degudes a la distròfia muscular, la vida sedentària dels pacients, induïda per la malaltia, genera un cercle viciós de desús que causa un deteriorament secundari de les funcions motores. La tecnologia assistencial juga un paper clau per augmentar l’autonomia d’aquestes persones i la seva participació en activitats socials, reduint així els hàbits sedentaris dels pacients.

Aquesta ponència presentarà el disseny i avaluació de nous exosquelets de braç que es van desenvolupar a través d’una estreta col·laboració entre enginyers, personal clínic i pacients dins el projecte Flextension A-Gear. Aquesta tecnologia s’està comercialitzant a través de l’empresa spin-off Yumen Bionics a Holanda, i en col·laboració amb Eurecat, Genesis Biomed i Duchenne Parent Project-Espanya s’està estudiant la viabilitat d’introduir aquest tipus de dispositius en el mercat espanyol.

All session by Joan Lobo | University of California, Irvine (UCI)

EXPERIÈNCIES INNOVADORES XPATIENT

15:30 - 16:50h
Auditori CaixaForum
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!