CA | ES

Jaime Punter, PhD | ONALABS

Chief Technology Officer

Jaime Punter, PhD | ONALABS

Chief Technology Officer

Biografia

Jaime Punter-Villagrasa es va graduar en Enginyeria Electrònica per la Universitat de Barcelona (2008) i posteriorment va completar el seu doctorat europeu en Enginyeria i Tecnologies Avançades (Cum laude, 2016), en l’àrea dels dispositius biomèdics portàtils, punt d’atenció i tecnologies lab-on-a-xip.
Jaime Punter ha treballat i liderat projectes de recerca conjunts, involucrant a diferents institucions i centrant-se en l’essència multidisciplinària de la recerca i desenvolupament biomèdic. Ha estat cap de l’equip d’enginyeria electrònica del projecte de dispositiu d’un sol ús de detecció de diabetis tipus 2 DADDi2 (TEC-2013-48506-C3-3-R), finançat pel Ministeri d’Economia espanyol (2015-2016). Cap del departament d’R+D de Infantium S.L., treballant en el projecte de dispositius wearables per a la cura de les emocions Infantium 2.0 (ProjectID: 666810) finançat pel programa de la Unió Europea Horizon2020 (2017). Investigador Post-Doctoral Líder Tècnic en la Universitat de Galway per a la start-up Feeltect (2018) i Chief Technological Officer en Onalabs des de 2019.
També ha estat professor associat en el Màster “Innovació i Emprenedoria en Enginyeria Biomèdica” i en el Grau de”Enginyeria Biomèdica” (Universitat de Barcelona).

PONÈNCIA: «Seguiment remot del pacient»

L’envelliment de la població suposa una càrrega cada vegada major per a les institucions sanitàries a causa de les malalties cròniques induïdes per l’edat. Els hospitals poden quedar-se sense llits i estan ampliant les seves capacitats, desenvolupant unitats d’Hospital a casa (HAH). Els professionals sanitaris que treballen en aquestes unitats visiten als seus pacients per a avaluar el seu estat i proporcionar-los les cures necessàries. No obstant això, la majoria d’aquestes visites se centren en l’adquisició de dades biomètriques relacionades amb la progressió de la malaltia (pols, oxigenació, temperatura, etc.), utilitzant personal que pot ser millor empleat en escenaris més crítics en els quals s’ha de prestar atenció mèdica professional. En aquest treball, proposem un sistema mèdic de monitoratge biomètric per a unitats de salut pública. Aquest dispositiu, que mesurarà i analitzarà de manera contínua i remota paràmetres clau en l’avaluació i gestió dels pacients amb malalties infeccioses, de manera que es pugui identificar un deteriorament ràpid i assignar personal mèdic de manera eficient.

All session by Jaime Punter, PhD | ONALABS

xpabcncongress.com