CA | ES

Helena Illera | Hospital Sant Joan de Déu

Service Designer | User Researcher

Helena Illera | Hospital Sant Joan de Déu

Service Designer | User Researcher
@helenaillera

Biography

L’Helena Illera ajuda a crear experiències que les persones valoren. La formació transdisciplinària de l’Helena combina estudis en disseny industrial i serveis. Especialitzada en investigació i disseny en els camps emergents de disseny de serveis i Design Thinking, actualment treballa a l’equip d’Experiència del Pacient de l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona.

L’Helena treballa en millorar els serveis proporcionats a les famílies, abordant els processos de forma holística. Com a part d’un equip multidisciplinari, analitza les necessitats dels usuaris, defineix quins aspectes fan que un servei creï un impacte significatiu i idea i desenvolupa propostes de valor. L’Helena dóna veu als pacients, famílies i professionals mitjançant l’ús de tècniques de disseny participatiu, creatives i centrades en les persones.

PONÈNCIA: “Co-disseny del Pediatric Cancer Center Barcelona”

Disseny de serveis participatiu, disseny centrat en el pacient, la família i els professionals. Ens trobem en una època de canvi en què s’estén la idea d’empatitzar amb l’usuari i adoptar un enfocament centrat en ell. En aquesta ponència compartim unes pinzellades del procés de disseny col·laboratiu que es va dur a terme a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

El repte del projecte consistia a definir el disseny d’espais i processos del nou Pediatric Cancer Center Barcelona en base a les necessitats identificades pels pacients, famílies i professionals a través de la metodologia Design Thinking.
Es van definir els requeriments arquitectònics per a la construcció del nou centre pediàtric oncològic, contemplant la visió integral de pacients, famílies, dissenyadors i professionals. Es va treballar mitjançant un procés de cocreació, tenint en compte aspectes relacionats amb les seves emocions, tractaments, socialització, recuperació, entre d’altres.

El disseny de serveis participatiu s’aplica en el desenvolupament de serveis centrats en l’usuari i la seva família. Aquest mètode situa les necessitats dels usuaris en primer pla i al centre del procés de disseny.

All session by Helena Illera | Hospital Sant Joan de Déu

EXPERIÈNCIES INNOVADORES XPATIENT

15:30 - 16:50h
Auditori CaixaForum
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!