CA | ES

Gerard Torres | Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida | CIBER Respiratory Diseases. Institut de Recerca Biomèdica (IRB) Lleida | Grup de recerca Translational Research In Respiratory Medicine.

Investigador sénior

Gerard Torres | Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida | CIBER Respiratory Diseases. Institut de Recerca Biomèdica (IRB) Lleida | Grup de recerca Translational Research In Respiratory Medicine.

Investigador sénior

Biography

El Dr. Gerard Torres es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona el 1992, va especialitzar-se en Medicina interna a l’Hospital General de l’Hospitalet de Llobregat i posteriorment, va desenvolupar la seva activitat professional a l’Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida. Va completar la seva formació amb un màster en Cardiologia de la Càtedra SEC (Sociedad Española de Cardiología) a la Universitat Miguel Hernández d’Elx i un màster en “Enfermedades crónicas” de la Universitat de Barcelona. La seva experiència en el camp de les malalties cròniques va més enllà d’una trajectòria assistencial de més de 20 anys. A més a més, hi desenvolupa recerca. És doctor en Medicina per la Universitat de Lleida (UdL) i investigador de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB) de Lleida. Participa en aquest nivell en diferents projectes finançats per beques de societats científiques  FIS, Marató de TV3  i Unió Europea.

PONÈNCIA: “Projecte Connecare a Lleida. Una nova via d’atenció per als pacients crònics complexes

En el projecte Connecare, finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea, han participat empreses, universitats i institucions de 6 països diferents (Unió Europea i Israel). Com a resultat, ha estat creat un nou sistema per al control de pacients crònics complexes, totalment integrable amb els aplicatius informàtics dels diferents sistemes sanitaris. Aquest sistema consta d’una interfície per a professionals sanitaris i una aplicació per a pacients i/o cuidadors. Permet monitoritzar variables clíniques dels pacients com són el pes, la pressió arterial, la freqüència cardíaca, el nivell d’oxigen a la sang i l’activitat física. A més a més, permet comunicar-se en temps real i de manera fluïda i bidireccional amb el pacient i cuidador i entre tots els professionals implicats en l’atenció de cada pacient, hospitalaris o  d’atenció primària.  Amb tot això el que es pretén és detectar de manera precoç l’empitjorament dels pacients i actuar amb anticipació i d’una manera coordinada. Més enllà d’això, també es vol donar suport i educació al pacient i/o cuidador perquè es vagi apoderant i participi en el control de la seva condició crònica i en la presa de decisions sobre la seva cura. Els estudis de prova de Connecare s’han realitzat en 3 països: Holanda, Israel i Espanya (Catalunya). Al nostre país, s’han desenvolupat a Barcelona i Lleida. Presentem l’experiència de Lleida.

Altres pàgines web de referència: http://www.gss.cat/es

All session by Gerard Torres | Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida | CIBER Respiratory Diseases. Institut de Recerca Biomèdica (IRB) Lleida | Grup de recerca Translational Research In Respiratory Medicine.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!