CA | ES

Felip Miralles | Eurecat

Director de la Unitat de Tecnologia d'eHealth - Eurecat

Felip Miralles | Eurecat

Director de la Unitat de Tecnologia d'eHealth - Eurecat
@FelipMiralles

Biography

Felip Miralles és Doctor en Enginyeria i Tecnologies Avançades per la Universitat de Barcelona.
Ha liderat projectes de TIC tant en el sector públic com privat, havent estat també emprenedor i docent acadèmic, a més d’investigador. Els seus interessos en el camp de la investigació abasten els models i la representació del coneixement sanitari, les interfícies multimodals, la intel·ligència ambiental, la telemonitorització, la salut mòbil, els sistemes de suport a les decisions clíniques i la interoperabilitat. Tot això per avançar més enllà de l’estat actual en els àmbits digitals de la salut com l’atenció integrada, la medicina personalitzada i la biomecànica. Actualment dirigeix ​​la Unitat d’eHealth de Eurecat, que ofereix productes i serveis innovadors per a una atenció personalitzada, preventiva, predictiva i participativa.

PONÈNCIA: “ADALT: Sistema de telemonitorització d’Activitats de la Vida Diària a partir de sensors no invasius”

La fisioteràpia té un paper fonamental en la rehabilitació dels pacients que pateixen hemiplegia causada per algun trastorn neurològic. Els fisioterapeutes coincideixen a remarcar que, a més de la rehabilitació a l’hospital i centres especialitzats, és molt important que el pacient utilitzi l’extremitat afectada en Activitats de Vida Diària (AVD). Tot i això, i sobretot en pacients en fase ambulatòria, els especialistes no tenen informació objectiva de l’ús real del membre plègic.

El projecte ADALT proposa una plataforma de telemonitoratge que integra sensors completament no-invasius i permeten realitzar un seguiment de l’ús del braç plègica durant les Activitats de Vida Diària en l’entorn domèstic del pacient. És una iniciativa en què estan treballant l’Institut Guttmann i la Fundació Eurecat amb la col·laboració del Centre de Recerca en Enginyeria Biomèdica de la UPC.

En la present ponència es presentaran els resultats preliminars de l’estudi d’un grup de pacients que han patit un Ictus i són tractats a l’Institut Guttmann.

All session by Felip Miralles | Eurecat

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!