CA | ES

David Nadal | Hospital Sant Joan de Déu Barcelona

Cap de Treball Social i membre de l’equip d’Experiència del Pacient

David Nadal | Hospital Sant Joan de Déu Barcelona

Cap de Treball Social i membre de l’equip d’Experiència del Pacient
@DavidNadal11

Biography

David Nadal és treballador social sanitari. Ha treballat en diferents organitzacions des del 1998. L’any 2005 va començar a treballar en l’àmbit sanitari materno-infantil a l’Hospital Taulí de Sabadell on va estar fins el 2010. Aquest mateix any, entra com a Cap del Servei de Treball Social de l’Hospital Sant Joan de Déu (Barcelona) i, des del 2015, pertany a l’equip d’Experiència del Pacient d’aquesta mateixa organització, nascut amb l’afany de millorar les vivències dels pacients i famílies a l’hospital, comptant amb la seva pròpia perspectiva. Ha cursat l’International Learner Program a l’Hospital Sickkids de Toronto (Canadà). Pertany al grup de recerca de Pedagogia Hospitalària (UB). És docent en diferents postgraus i màsters, destacant-ne el Màster d’Atenció emocional a l’infant hospitalitzat: model Child Life (UB), el Màster de Treball Social Sanitari (UOC) i el Postgrau de Pediatria Social: un enfocament multidisciplinari (IL3-UB).

PONÈNCIA: “La comunicació i l’acompanyament de la primera notícia: codisseny de l’experiència amb pares de nens/es malalts.”

El projecte “La primera notícia” parteix de l’exploració de l’experiència (mitjançant el patient journey) de 4 grups de pacients de l’hospital Sant Joan de Déu: dona gestant, pacient crònic simple (amb diabetis mellitus I), pacient crònic complex i pacient internacional. En aquest procés, van participar-hi 75 famílies i 108 professionals de diferents disciplines.

Un dels punts crítics que va sorgir en un gran grup de les famílies va ser la vivència adversa de la comunicació del diagnòstic o del primer senyal d’alerta relacionada amb la salut del seu fill/a. Aquest procés que, malauradament, ha de viure la majoria de famílies i de pacients atesos, s’inicia amb la comunicació d’un diagnòstic o d’una discapacitat i és un dels processos de més impacte per a les famílies a nivell emocional.

Des d’aquesta detecció, l’equip d’Experiència del Pacient de l’Hospital va decidir fer focus en aquest moment del procés de les famílies a l’hospital. En aquesta iniciativa, van participar 6 famílies i 39 professionals de diferents disciplines compartint, mitjançant tallers participatius amb tècniques de desing thinking, la seva experiència i necessitats. També va permetre – conjuntament – idear solucions per millorar l’experiència de les famílies i dels pacients durant aquest procés. Com a resultat d’aquesta ideació es van dissenyar accions de suport (elaboració d’una guia de bona pràctica, realització de formació basada en simulació) dirigides als professionals que donen males notícies o acompanyen en una etapa posterior.

All session by David Nadal | Hospital Sant Joan de Déu Barcelona

EXPERIÈNCIES INNOVADORES XPATIENT

15:30 - 16:50h
Auditori CaixaForum
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!