CA | ES

Cátia Caneiras | NIPPON GASES PORTUGAL

Healthcare Director Portugal

Cátia Caneiras | NIPPON GASES PORTUGAL

Healthcare Director Portugal
@CatiaCaneiras | @NGHealthcarePT

Biography

La Dra. Cátia Caneiras va rebre el seu grau en Ciències Farmacèutiques (2007) per la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Lisboa, té un Màster en Microbiologia Clínica (2009) per la Facultat de Medicina de la Universitat de Lisboa i va rebre el seu PhD. en Ciències i Tecnologies de la Salut per la Facultat de Medicina de la Universitat de Lisboa (2019). Treballa a la Divisió Mèdica de Praxair – atualmente Nippon Gases Portugal – des de fa 11 anys, inicialment en l’àrea de Gasos Medicinals i més recentment en Teràpies Respiratòries Domiciliàries. És Diretora de la Divisió Mèdica a Portugal des de 2017 i membre de la Junta Directiva de l’Associació Portuguesa de Cures de Salut a Domicili (APCSD). Sempre ha mantingut activitats d’investigació acadèmica, sent investigadora del Departament de Microbiologia i Imunologia de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Lisboa i investigadora convidada de l’Institut de Salut Ambiental de la Facultat de Medicina de la Universitat de Lisboa. És directora tècnica de Nippon Gases Portugal per a l’Àrea de Telemedecina, fundadora del Premi Científic Praxair / Nippon Gases – Societat Portuguesa de Neumologia, del Centre de Formació “Acadèmia” i fundador del Programa “ReabilitAR” – Rehabilitació Respiratòria a Domicili (RRD).

PONÈNCIA: “L’experiència del pacient que utilitza teràpies respiratòries a domicili a Portugal: un model nacional innovador centrat en el pacient”

L’oxigenoteràpia a llarg termini (LTOT) i / o la ventilació mecànica domiciliària (HMV) són teràpies ben establertes per a pacients amb insuficiència respiratòria crònica, com aquells amb malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC), malalties neuromusculars i apnea obstructiva del son (SAOS), entre d’altres. Aquestes teràpies representen serveis clau en les teràpies respiratòries a domicili (TRD) proporcionades a aquests pacients. L’experiència de tractament del pacient és una pedra angular de l’assistència sanitària d’alta qualitat. Només analitzant els aspectes relacionals i funcionals de l’experiència del pacient és possible avaluar fins a quin punt els pacients estan rebent una atenció d’acord amb les seves preferències, necessitats i valors.

Aquesta ponència presentarà un model assistencial innovador en TRD que ha estat implementat a Portugal, el 2014. Una homologació de proveïdors basada en la capacitat tècnica, una uniformització nacional d’equips i teràpies disponibles i un mercat concurrencial centrat en el pacient que tria el prestador de servei amb el qual vol treballar. No obstant això, no existeix disponible un instrument de mesura d’experiències reportades pels pacients (PREM) dissenyat per avaluar l’experiència del pacient amb la TRD. Un PREM avalua la percepció dels pacients de la seva experiència personal de l’assistència sanitària rebuda i ens permetrà identificar les necessitats no cobertes dels pacients i cuidadors en el context de la TRD i adaptar la resposta assistencial dels proveïdors.

All session by Cátia Caneiras | NIPPON GASES PORTUGAL

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!