CA | ES

Carol Sorolla | Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida (Institut Català de la Salut)

Infermera Supervisora del Servei de Nefrologia

Carol Sorolla | Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida (Institut Català de la Salut)

Infermera Supervisora del Servei de Nefrologia

Biography

Carol Sorolla és infermera. La seva activitat assistencial s’ha desenvolupat amb persones amb malaltia renal i en l’àrea de Materno Infantil.

Actualment és la infermera supervisora del servei de nefrologia l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida i professora associada a la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Lleida formant part de l’equip docent de l’assignatura Pràctica Basada en l’Evidència en la Cura Integral a les Persones II.

Durant la seva trajectòria professional ha presentat diferents treballs de recerca a fòrums com la Sociedad Española De Enfermería Nefrológica (SEDEN) o  Asociación española de Enfermería en Hipertensión y Riesgo Cardiovascular (EHRICA).

PONÈNCIA: “Intervenció educativa per a la promoció de la donació d’òrgans”

El transplantament és un tractament sanitari molt complex, que necessita la solidaritat d’altres persones per dur-se a terme.  Sense donacions no hi ha trasplantaments.

L’objectiu d’aquest projecte va ser incrementar  la conscienciació de la població juvenil envers la donació.

Es va constituir un grup de treball format per: Membres de la Fundació Renal Jaume Arnó, Infermeres del servei de nefrologia de l’ Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida i Docents de l’INS Josep Lladonosa de Lleida.

Es va consensuar el disseny d’una estratègia que va consistir en la realització d’una mostra de curtmetratges aprofitant la celebració del dia del donant (6 de juny de 2018) al Caixa Fòrum de Lleida.

Es va constituir un jurat amb la participació de representats de tots els col·lectius per lliurar el premi del jurat al millor curtmetratge.

21 alumnes de primer curs de batxillerat van participar en l’elaboració de 3 curtmetratges.

Les propostes presentades pels estudiants varen contribuir a la conscienciació de la població juvenil, en la necessitat de la donació d’òrgans.

La presència del pacient amb malaltia renal en el procés educatiu dels estudiants va impactar en la percepció dels joves sobre la necessitat de la donació.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!