CA | ES

Bibiana Contreras | CONSORCI D’ATENCIÓ PRIMÀRIA DE SALUT DE L’EIXAMPLE (CAPSBE)

Metgessa de Família i Comunitària

Bibiana Contreras | CONSORCI D’ATENCIÓ PRIMÀRIA DE SALUT DE L’EIXAMPLE (CAPSBE)

Metgessa de Família i Comunitària
@CAPSEsq

Biography

La Bibiana és la referent del Cap Les Corts del Programa d’Atenció Compartida en Càncer de Mama (entre l’Hospital Clínic i l’Atenció Primària). Forma part del Grup Motor de Salut Comunitària del Districte de Les Corts (Barcelona). Interessada en participar i promoure iniciatives que comportin una visió àmplia del concepte de Salut (més enllà del concepte de Sanitat) i d’accions comunitàries (on no intervinguin exclusivament els profesionals sanitaris, sinó tota la població… ja que “la Salut és cosa de tots”).

PONÈNCIA: “Quant costa la teva salut?”

Una línia estratègica del nostres centres és “Gestionar de forma innovadora l’experiència del pacient.” Així durant 4 mesos un equip multidisciplinar de metges, infermeres i administratius, amb el suport de la UPC i d’Onsanity, vam realitzar un curs: Curs PINNTS Projectes d’innovació en salut. (7 Sessions de treball + formació online)

L’equip va decidir iniciar un projecte d’innovació: conèixer el Cost de la salut i amb les tècniques i processos d’innovació vam crear aquest projecte per no malmetre recursos i evitar Despeses Sense Valor (DSV).

L’apoderament dels pacients inclou la consciència de que l’ús i l’accés a la salut pública té un cost que cal optimitzar per tal d´aconseguir una millor gestió dels recursos.

Donat que cada pacient és diferent i no existeixen uns patrons definits caldria preguntar al pacient sobre si és conscient que amb la seva implicació podria fer el sistema més eficient i sostenible econòmicament, evitant la DSV i millorant l´accessibilitat i les llistes d´espera.

Per tant, el nostre objectiu final és dissenyar eines que permetin informar i educar al pacient sobre aquesta realitat i sobre el seu rol, i fer-ho cocreant amb ell les estratègies de comunicació i les accions a emprendre.

 

All session by Bibiana Contreras | CONSORCI D’ATENCIÓ PRIMÀRIA DE SALUT DE L’EIXAMPLE (CAPSBE)

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!