CA | ES

Artur Amich | PACIENT

Pacient expert de la malaltia de Parkinson

Artur Amich | PACIENT

Pacient expert de la malaltia de Parkinson
@ArturAmich

Biography

Llicenciat i màster d’Administració i Direcció d’Empreses a ESADE.

Programa de perfeccionament directiu (PADE) a IESE durant l’any 2010.

Va iniciar la seva carrera en els serveis professionals com a auditor de comptes en la Firma Arthur Andersen (avui Deloitte) el 1990. Li van promocionar a soci al maig de 2005 i va ser el responsable de l’activitat de la Firma a les illes Balears durant el període 2005 a 2010.

Com a soci d’auditoria va tenir clients com l’Autoritat Portuària de Barcelona, ​​l’Hospital Clínic de Barcelona, ​​l’Hospital de Sant Pau de Barcelona, ​​el Futbol Club Barcelona, ​​Odigeo, Grup Bimbo, etc.

Al gener de 2014, potser en el millor moment de la seva carrera professional li van diagnosticar la malaltia de Parkinson i, després d’agreujar els símptomes de la malaltia i, després de diverses baixes mèdiques, a principis de l’any 2016 va haver de sol·licitar la incapacitat permanent.

Amb la incapacitat reconeguda al març 2016, es va proposar informar-se, entendre el millor possible el que li passa i, en definitiva, difondre per tots els mitjans al seu abast la problemàtica d’una malaltia massa desconeguda amb l’objectiu d’ajudar-se i ajudar.

Per iniciar la tasca de difusió va començar a través d’un bloc a Internet (conviviendoconelparkinson.com) que avui acumula més de 100 articles, 55 mil visites directes, 350 seguidors, gairebé 400 comentaris etc.

Per complementar aquest bloc ha publicat dos llibres:

  • Parkinson, i ara què? (Abril 2017)

  • Cara a cara amb el monstre (abril al 2019). Editorial Kurere (paraules que curen)

És un ambaixador de la Fundació Michael J. Fox, i organitza i participa en totes les activitats de difusió d’aquesta malaltia que la seva salut li permet.

En 2019 li han concedit un premi anomenat “Persones al servei del col·lectiu” per la seva tasca constant d’informació i difusió de la malaltia de Parkinson.

Síntesi de posicionament:

La meva experiència com a pacient actiu de la malaltia de Parkinson va començar el mateix dia que em van comunicar el diagnòstic (gener de 2014) a una edat de tan sols 47 anys. Una malaltia encara molt desconeguda per a la major part de la societat i que a més en un 85% dels casos afecta persones amb una edat superior a 65 anys amb el que, en general, és un tipus de malaltia per a la qual no és fàcil que hi hagi un gran nombre de pacients actius.
La meva experiència va ser que, en el propi procés de comunicació del diagnòstic, els pacients no vam rebre un “kit de supervivència” ni un “manual d’instruccions” sobre com ens afectarà durant la resta de la nostra vida, o què podem fer, on i quan.
Per tant, informar-se i documentar-se adequadament és absolutament clau en una malaltia que a més encara no compta amb una detecció mitjançant marcadors bioquímics, basant-se en la història clínica del pacient i en l’observació clínica.
Després de gairebé sis anys, al meu entendre el paper de la tecnologia per al tractament de moltes malalties és i serà cada vegada més important per millorar la nostra qualitat de vida com a pacients (i la dels nostres respectius cuidadors). En el cas del Parkinson citaria diverses Apps que ens ajuden a mesurar les fluctuacions del moviment, per a una medicació més ajustada, i l’electroestimulació o estimulació cerebral profunda mitjançant la implantació de dos elèctrodes en el nostre cervell, una bateria, etc. per a la millora significativa de diversos símptomes que ens incapaciten de forma rellevant en la nostra vida quotidiana.
Com a punt addicional assenyalar la gran importància que s’anticipi el diagnòstic de la malaltia per a la qual probablement s’hagin d’establir protocols d’actuació en l’atenció primària, perquè quan s’observin diversos símptomes rellevants, dels gairebé 50 que es poden donar en aquesta malaltia, hi hagi una derivació més àgil i ràpida als especialistes en els trastorns del moviment i als neuròlegs.

All session by Artur Amich | PACIENT

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!