CA | ES

CONVOCATÒRIA CALL FOR PROJECTS 2023

Procés participatiu: fins al 10 de juliol de 2023.

Ja s’ha obert la convocatòria de projectes per al 8è Congrés XPAtient Barcelona Congress!

Aquest any, les discussions giraran sobre com els projectes que aborden l’avaluació i la millora de l’experiència de pacient es convertiran en els projectes de referència en aquest segon quart del segle XXI.

Un any més, el congrés ofereix una oportunitat única per als professionals de la salut, emprenedors, associacions de pacients i entitats implicades en l’àmbit de la salut, en convertir-se, una vegada més, en un espai de trobada i intercanvi d’idees.

Per això, obrim la convocatòria de projectes que exposin els darrers avenços realitzats pels professionals de diversos centres de referència, per facilitar la discussió sobre els reptes i oportunitats al voltant de la millora de l’experiència de pacient.

Les propostes s’han d’enviar en format de resum, seguint les instruccions detallades al següent FORMULARI:

 

PRESENTA EL TEU PROJECTE!

FORMULARI

 

Per a qualsevol consulta o problema amb l’ús del formulari, us preguem que ens contacteu a: eie@clinic.cat

Els projectes es poden presentar fins al 10 de juliol i poden estar emmarcats en qualsevol àmbit relacionat amb l’experiència de pacient: com ara el tecnològic, l’assistencial o l’institucional.

Els projectes seleccionats pel comitè organitzador seran presentats com a Projectes de Referència o com a Projectes Destacats (breu presentació) durant el congrés. Els resums es poden presentar en català, castellà o anglès.

La millora de lexperiència del pacient és un repte urgent i necessari tant per als professionals de la salut i per a la societat en general. Per això, us animem a compartir la vostra experiència i avançar en aquest canvi de paradigma cap a una salut basada en el valor.

Esperem les teves propostes per participar en aquesta vuitena edició del Congrés XPAtient Barcelona. Experiència de pacient: Projectes del segle XXI!

XPAtient Barcelona Congress 2023

El sentit de les coses és el punt de partida imprescindible. Per què? Amb quin propòsit?
Quan es proposa un projecte, la primera pregunta hauria de ser “Per què?”. Un cop assumida la pertinència del projecte és obligatori pensar com ho durem a terme.

Per això, aquest any el congrés s’ha centrat en els reptes centrats en la pregunta «Són projectes d’experiència de pacient, projectes del segle XXI?».

Un projecte del segle XXI hauria de tenir algunes (o moltes) aquestes característiques:

• Obert
• Accelerat: ràpid i brut
• Autoorganitzat
• Dades
• Divers (transdisciplinar & tots els grups amb necessitats comunes)
• Flexible (contra la talla única)
• Gènere: Perspectiva de gènere
• Inclusiu
• Massiu
• Necessitats: enfocat a necessitats
• Proactiu
• Remot
• Sostenible (solvència & proximitat)
• Valors plurals

El congrés s’ha proposat aquests objectius a través de la combinació de mirades diferents: la perspectiva tecnològica, la perspectiva dels professionals sanitaris i la perspectiva de pacients i persones que en tenen cura.

PROCÉS DE SELECCIÓ DE CANDIDATURES

PRESENTA LA TEVA CANDIDATURA!

Envia la teva proposta de ponència a través del formulari.
Data límit de presentació de candidatures:
10 de juliol (inclòs)

EL COMITÈ DE PROGRAMA REVISA LES CANDIDATURES

El Comitè  revisarà les candidatures i seleccionarà les propostes que millor s’ajustin a les temàtiques del congrés, valorant-ne principalment la novetat, la metodologia usada, i el potencial impacte en un model assistencial centrat en el pacient. 

CONFIRMACIÓ DE PARTICIPACIÓ

A finals de juliol comunicarem quines han estat les candidatures seleccionades per participar en el congrés.

QUINES TEMÀTIQUES BUSQUEM?

L'Empoderament del pacient i del cuidador: com avaluar i millorar les seves experiències d'usuari

Actualment el paradigma de l’atenció sanitària es centra en l’experiència del pacient.

Per al pacient té molt de valor l’impacte de la malaltia sobre les seves relacions socials, el temps, la capacitat de decidir i l’interès per tot el procés assistencial.

Teniu algun projecte que analitzi les seves impressions? Recolliu sistemàticament en enquestes el seu feedback? Quins processos utilitzeu per analitzar els comentaris i poder actuar en conseqüència?

La cocreació amb pacients: procediments participatius on l'usuari és l'actor principal

Per plantejar innovacions o millores en la prestació dels serveis cal comptar amb la participació del pacient, o del cuidador o del ciutadà en general.

El codisseny vol portar a la pràctica aquesta aproximació compartida a partir del design thinking, una estratègia exploradora l’ús correcte de la qual pot obrir alternatives inesperades per millorar l’experiència del pacient i del seu entorn.

Esteu desenvolupant un projecte que ha tingut en compte l’opinió del pacient? Heu avaluat les seves funcionalitats amb pacients com a integrants d’un mateix equip? Heu tingut en compte la funcionalitat, seguretat o usabilitat del prototip proposat amb el pacient?

La tecnologia al servei del pacient: eines interactives per donar suport a l'autocura

En parlar de l’experiència del pacient la tecnologia pot ser molt útil.

En primer lloc, per identificar, analitzar i quantificar el feedback del pacient.
En segon lloc, per a millorar l’experiència de l’entorn del pacient (informació en temps real per als familiars).
I en tercer lloc, per empoderar el pacient, dotar-lo de recursos per prendre millor decisions al prendre consciència de la seva salut.
xpabcncongress.com