CA | ES

CONVOCATÒRIA CALL FOR PROJECTS 2024

Procés participatiu: NOVA DATA DE PRESENTACIÓ DE PROPOSTES, FINS AL 15 DE JULIOL DE 2024!

Ja s’ha obert la convocatòria de projectes per al 9è Congrés d’Experiència de Pacient XPAtient Barcelona Congress: Avaluació del futur, que tindrà lloc el dimecres 18 de setembre al paranimf de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona.

El congrés, que ja celebra la seva novena edició anual consecutiva, s’ha establert com un espai de referència on compartir coneixement i generar debat al voltant de l’avaluació de l’experiència de pacient i les innovacions assistencials, tecnològiques i estructurals que es desenvolupen a les diferents entitats de referència per millorar-la.

Enguany, les discussions giraran al voltant de la reflexió sobre com l’experiència de pacient està esdevenint un element clau en l’avaluació sanitària i com les noves tecnologies facilitaran i potenciaran aquest procés.

Un any més, el congrés ofereix una oportunitat única de diàleg entre professionals de la salut, empreses de tecnologia, emprenedors, pacients, cuidadors i associacions de pacients, i altres entitats implicades en l’àmbit de la salut, proposant un espai de trobada i intercanvi d’idees.

Per aquest motiu, si esteu interessats a presentar-hi la vostra feina, us animem a presentar-hi les vostres propostes en format de resum, seguint les instruccions detallades en el següent formulari:

PRESENTA EL TEU PROJECTE!

FORMULARI

 

Per a qualsevol consulta o problema amb l’ús del formulari, us preguem que ens contacteu a: eie@clinic.cat

Els projectes poden presentar-se fins al 15 de juliol de 2024 i poden estar emmarcats en qualsevol àmbit relacionat amb l’experiència de pacient, des de la perspectiva associativa, tecnològica, assistencial o institucional. Els projectes seleccionats pel comitè organitzador seran presentats com a Projectes de Referència o com a Projectes Destacats (presentació breu) durant el congrés. Els resums es poden presentar en català, castellà o anglès.

La millora de l’experiència del pacient és un repte urgent i necessari, tant per als professionals de la salut i per a la societat en general. Per això, t’animem a compartir la teva experiència i avançar en aquest canvi de paradigma cap a una salut basada en el valor.

Esperem les teves propostes per participar en aquesta novena edició del Congrés d’Experiència de Pacient XPAtient Barcelona: Avaluació de futur.

Comitè organitzador del 9è Congrés d’Experiència de Pacient – XPAtient Barcelona Congrés.

PROCÉS DE SELECCIÓ DE CANDIDATURES

PRESENTA LA TEVA CANDIDATURA!

Envia la teva proposta de ponència a través del formulari.
Nova data límit de presentació de candidatures:
15 de juliol (inclòs)

EL COMITÈ DE PROGRAMA REVISA LES CANDIDATURES

Els projectes es valoraran considerant la seva originalitat, la metodologia emprada i el potencial impacte.

CONFIRMACIÓ DE PARTICIPACIÓ

L’organització comunicarà la valoració final de les propostes i, en cas que sigui acceptada, la modalitat de presentació del projecte, abans del 26 de juliol de 2024.

QUINES TEMÀTIQUES BUSQUEM?

L'Empoderament del pacient i del cuidador: com avaluar i millorar les seves experiències d'usuari

Actualment el paradigma de l’atenció sanitària es centra en l’experiència del pacient.

Per al pacient té molt de valor l’impacte de la malaltia sobre les seves relacions socials, el temps, la capacitat de decidir i l’interès per tot el procés assistencial.

Teniu algun projecte que analitzi les seves impressions? Recolliu sistemàticament en enquestes el seu feedback? Quins processos utilitzeu per analitzar els comentaris i poder actuar en conseqüència?

La cocreació amb pacients: procediments participatius on l'usuari és l'actor principal

Per plantejar innovacions o millores en la prestació dels serveis cal comptar amb la participació del pacient, o del cuidador o del ciutadà en general.

El codisseny vol portar a la pràctica aquesta aproximació compartida a partir del design thinking, una estratègia exploradora l’ús correcte de la qual pot obrir alternatives inesperades per millorar l’experiència del pacient i del seu entorn.

Esteu desenvolupant un projecte que ha tingut en compte l’opinió del pacient? Heu avaluat les seves funcionalitats amb pacients com a integrants d’un mateix equip? Heu tingut en compte la funcionalitat, seguretat o usabilitat del prototip proposat amb el pacient?

La tecnologia al servei del pacient: eines interactives per donar suport a l'autocura

En parlar de l’experiència del pacient la tecnologia pot ser molt útil.

En primer lloc, per identificar, analitzar i quantificar el feedback del pacient.
En segon lloc, per a millorar l’experiència de l’entorn del pacient (informació en temps real per als familiars).
I en tercer lloc, per empoderar el pacient, dotar-lo de recursos per prendre millor decisions al prendre consciència de la seva salut.
xpabcncongress.com