CA | ES

Montserrat García

Membre de la Junta Directiva - Lliga Reumatològica Catalana i Federació ECOM

Montserrat García

Membre de la Junta Directiva - Lliga Reumatològica Catalana i Federació ECOM

Biography

Amb formació en disseny (Elisava, Universitat Pompeu Fabra), accessibilitat integral, ergonomia i autonomia personal (Institut de Biomecànica de València, Universitat Politècnica de València), des de fa més de 10 anys dedica el seu temps a projectes multidisciplinaris tant d’intervenció i participació, com de sensibilització, docència i recerca vinculats al disseny universal i la diversitat funcional (discapacitat).
Diagnosticada fa més d’una dècada d’artritis reumatoide i altres afectacions autoinmunes, actualment és la persona responsable d’accessibilitat de la junta directiva de la federació ECOM, a la qual representa en diferents organismes públics com el Consell per a la Promoció de l’Accessibilitat de la Generalitat de Catalunya.
També és membre actiu del Fòrum de Vida Independent i Divertad, i la persona referent en vida independent i autonomia personal de la junta directiva de la Lliga Reumatològica Catalana. És autora, entre altres escrits, dels dossiers “Accessibilitat i disseny inclusiu: passat, present i futur” (2013) i “Accessibilitat i disseny universal: avançar en la igualtat d’oportunitats per a les persones amb discapacitat” (2014), editats per la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya.

PONÈNCIA

“Vivim la Vida!”: Cocrear i compartir en obert per apoderar-nos i guanyar autonomia

Aquest  projecte és fruit de la col·laboració entre la Unitat de Teràpia Ocupacional del Hospital de Sant Pau de Barcelona, el Centre per a l’Autonomia Personal SÍRIUS VIC (del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya), les entitats socials de persones amb discapacitat ASENDI NB, Lliga Reumatològica catalana, Federació ECOM i diferents professionals.

“L’objectiu de la ponència és posar en valor la importància del treball col·laboratiu, la cocreació d’eines i estratègies amb les persones afectades, així com l’ús de tecnologies gratuïtes i el coneixement lliure, per impulsar processos d’apoderament (individuals i col·lectius) i promoure millores reals en la qualitat de vida i en l’autonomia de les persones amb diversitat funcional (discapacitat).
Així mateix, donar a conèixer com tot això fomenta la construcció de coneixement de manera democràtica tant per a professionals de l’àmbit sociosanitari com per a les pròpies persones amb diversitat funcional, mitjançant el suport entre iguals i la governança horitzontal.
Tot això partint de l’experiència del projecte “Vivim la Vida!”: 1er projecte pilot de vida independent de persones amb malalties reumàtiques, nascut sense pressupost i impulsat per un grup de dones afectades en col·laboració amb professionals de teràpia ocupacional i diferents entitats socials.”

All session by Montserrat García

PRESENTACIÓ D’EXPERIÈNCIES INNOVADORES I

12:30h - 13:30h
Auditori Imagina
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!